Interessant:

Gerucht: iPhone 6 krijgt Quantum Dots-display

nieuws 3 maart 2014 om 09:57

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 6, die waarschijnlijk dit najaar op de markt komt, een zogenaamd Quantum Dots-display. Dat is een schermtechnologie waarbij gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie.

Quantum Dots zijn, eenvoudig gezegd, enorm kleine deeltjes, met een diameter tussen de 2 en 10 nanometer (dat is ongeveer gelijk aan 50 atomen). De kleur die een 'quantum dot' heeft, is direct gerelateerd aan zijn grootte. Kleinere 'dots' hebben een blauwe kleur, grotere 'dots' hebben een rodere kleur. Als ze bij LCD-schermen worden toegepast, zijn witte LED-backlights en kleurfilters niet meer nodig: Quantum Dots kunnen direct de primaire kleuren produceren.

Voordelen van Quantum Dots zijn een betere kleuraccuratesse, een hogere kleurverzadiging (wat zorgt voor minder kleuronbalans) en een betere accuduur. Een nadeel van de technologie kunnen knipperende randen zijn bij een witte achtergrond (hier schijnen de blauwe LED-dots als het ware door de achtergrond heen).

Momenteel maken enkele Sony Triluminos-televisies en de Amazon Kindle Fire HDX 7 en HDX 8.9-tablets gebruik van de Quantum Dots-displaytechnologie. De geruchten worden steeds sterker dat Apple ook de iPhone 6 van deze schermtechniek zal voorzien. Eerdere geruchten meldden dat de iPhone 6 wordt voorzien van een gebogen display tussen de 4,7-inch en 5-inch.

Naschrift: de iPhone 6 is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6 (concept)
iPhone 6 (concept)

TrustedReviews