Interessant:

Gerucht: iPhone 6 krijgt superchip

nieuws 24 maart 2014 om 15:10

Naar verluidt krijgt de nieuwe iPhone 6, die waarschijnlijk dit najaar wordt aangekondigd, de beschikking over een bijzonder krachtige nieuwe grafische processor.

Imagination Technologies, het bedrijf dat ook de grafische chip van de Apple A7-processor van de iPhone 5S heeft ontwikkeld, heeft een nieuwe grafische chipset gebouwd die "nog realistischere lichteffecten en shaduwen weergeeft dan voorheen". De chipfabrikant kondigde deze nieuwe chip, de PowerVR 6500 'Wizard', vorige week aan op het Game Developers Conference 2014 in San Francisco aan. 

De Power VR 'Wizard'-chip zou veelvuldig gebruikmaken van geavanceerde 'ray tracing', een grafische technologie waarbij 'het contact tussen virtuele objecten wordt gesimuleerd met mogelijkheden voor 300 miljoen rays per seconde' (wat dat ook allemaal mag betekenen).

Als de (waarschijnlijk nieuwe) Apple A8-processor van de iPhone 6 de beschikking krijgt over de PowerVR 6500 'Wizard'-chipset betekent dat games en films er nog scherper op zullen uitzien. Vooralsnog heeft Apple het gebruik van de nieuwe grafische echter nog niet bevestigd.

Eerdere geruchten meldden dat de iPhone 6 wordt voorzien van een gebogen display met Quantum Dots-technologie tussen de 4,7-inch en 5-inch en van een camera met optische beeldstabilisatie.

Verder lezen...

- iPhone 6: alle geruchten op een rij

Naschrift: de iPhone 6 is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6
iPhone 6

Laptopmag Blog