Interessant:

iPhone 6 krijgt optische beeldstabilisatie

nieuws 13 januari 2014 om 12:07

Naar verluidt krijgt de iPhone 6, die Apple waarschijnlijk later dit jaar uitbrengt, de beschikking over optische beeldstabilisatie en verbeterde aufocus. Dat blijkt uit een uitgelekte patentaanvraag van Apple.

De huidige iPhone 5S heeft momenteel een uitstekende 8-megapixel camera, maar deze camera beschikt niet over optische beeldstabilisatie (waarmee betere prestaties bij weinig licht en betere, stabielere foto's mogelijk zijn). 

Apple werkt echter wel degelijk aan een nieuw iPhone-model, waarschijnlijk de iPhone 6, met optische beeldstabilisatie. Dat blijkt een patentaanvraag van Apple met de titel "VCM OIS actuator module", die is gepubliceerd door de USPTO (United States Patent and Trademark Office). Erin wordt beschreven hoe Apple van plan is om optische beeldstabilisatie (OIS) en verbeterde autofocus in toekomstige iPhone-modellen te integreren.

Apple gebruikt zogenaamde "voice coil motor actuators" (zwenkbare elementen) om de camera in verschillende richtingen rond de optische as te bewegen en zo een betere autofocus en OIS mogelijk te maken. 

Eerder meldden geruchten daarom al dat Apple aan het onderzoeken is of het mogelijk is om een iPhone-model (mogelijk de iPhone 6) met een groot 5,7-inch of 4,7-inch display te maken. Daarnaast vroeg Apple een patent aan op een curved touch sensor, wat doet vermoeden dat de iPhone 6 een gebogen display krijgt.

Naschrift: de iPhone 6 is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6 concept met optische beeldstabilisatie (via USPTO)
iPhone 6 concept met optische beeldstabilisatie (via USPTO)

Unwired View