Interessant:

Nokia komt met Windows Phone 7

nieuws 11 februari 2011 om 09:44

Nokia heeft een partnership gesloten met Microsoft; onderdeel van de deal is dat Nokia Windows Phone 7 gaat ondersteunen en dat Nokia Maps een belangrijk onderdeel wordt van Microsofts navigatieservice.

Microsoft mag Nokia Maps bijvoorbeeld integreren in de Bing zoekmachine, wat bijvoorbeeld interessant is voor lokale adverenties. Daartegenover staat dat Nokia Bing mag gebruiken als zoekdienst op Nokia-toestellen en -services en kan meeprofiteren van de inkomsten van het Microsoft adCenter. Verder wordt Nokia's applicatie store geintegreerd met de Microsoft Marketplace. Het is nog niet bekend wanneer de eerste Nokia Windows Phone 7-smartphone op de markt komt.

"Vandaag de dag willen developers, operators en consumenten aansprekende producten, niet alleen wat betreft het apparaat, maar ook wat betreft de software, services, applicaties en consumentensupport", zegt CEO Stephen Elop van Nokia, "Microsoft en Nokia kunnen samen deze algehele beleving bieden".

In 2009 bracht Microsoft reeds Office Mobile voor Nokia-telefoons uit. Windows Phone 7 leidt in Nederland tot nog toe een zieltogend bestaan, omdat de Nederlandse ondersteuning op zich laat wachten. Tegelijkertijd met de aankondiging over de samenwerking met Microsoft, liet Nokia weten dat MeeGo - het open-source besturingssysteem van Nokia en Intel dat begin 2010 is aangekondigd - niet dood is en dat er "later dit jaar MeeGo-producten op de markt komen".

Naschrift: de Nokia Lumia 800 en Nokia Lumia 710, Nokia's eerste Windows Phones, zijn officieel op de Nokia World (26-27 oktober 2011) onthuld.

Nokia