Interessant:

Windows Phone 7 Mango-update officieel

nieuws 24 mei 2011 om 15:31

Microsoft heeft vandaag, zoals verwacht, de Mango-update voor Windows Phone 7 aangekondigd; Mango biedt "500 nieuwe functionaliteiten" (aldus Microsoft), waaronder ondersteuning van Internet Explorer 9. [update]

Andere belangrijke nieuwe functionaliteiten zijn ingebouwde spraak-naar-tekst- en tekst-naar-spraak-functionaliteit voor hands-free messaging (helaas nog niet in het Nederlands), ondersteuning voor integratie met SkyDrive (Microsofts cloud-opslagservice) en (verbeterde) multitasking. Internet Explorer 9 in Mango ondersteunt ook HTML5. In tegenstelling tot eerdere berichten krijgt Mango niet versienummer 7.5, maar 7.1.

Verder laat Microsoft weten dat ook Acer, ZTE en Fujitsu Windows Phone 7-toestellen zullen gaan uitbrengen. Tot op heden verschenen er alleen Windows Phone 7-smartphones van Samsung, LG, HTC en Dell. Tevens zijn er Nokia Windows Phones op komst.

Waarschijnlijk worden er later vandaag meer nieuwe Windows Phone 7-toestellen aangekondigd en wordt er ook meer informatie voor Nederland bekend. TBM Magazine en PortableGear.nl meldden eerder dat de Windows Phone 7-update Mango zou heten. Meer informatie volgt.

Update: Windows Phone 7 Mango in het Nederlands

Met de komst van de nieuwe versie (Mango), gepland in de herfst, komt ook eindelijk de Nederlandse taalversie beschikbaar. Daarnaast komen de diensten Xbox Live en Marketplace naar Nederland. De muziekwinkel Zune en enkele lokale functies in zoekmachine Bing komen nog niet naar Nederland, maar deze staan gepland voor een volgende versie.

Engelstalige toestellen worden aangepast naar alleen de Engelse OS taalversie en krijgen dus geen Nederlandse OS taalversie als keuze optie. De "menu-taal" van de telefoon blijft dus Engels. Wel krijgen alle Mango toestellen de beschikking over het Nederlandse toetsenbord en woordenboek bij tekstinvoer.

Internet Explorer 9 in Windows Phone 7.1 Mango
Internet Explorer 9 in Windows Phone 7.1 Mango

>>> Lees meer over de nieuwe mogelijkheden van Windows Phone Mango.

WMPoweruser