Interessant:

Microsoft Office naar Nokia telefoons

nieuws 12 augustus 2009 om 10:20

Microsoft heeft met Nokia een overeenstemming bereikt om een mobiele versie van Microsoft Office te maken die ook geschikt is voor Nokia telefoons met Symbian. [update]

Dat meldt The Wall Street Journal. Door een samenwerking met Nokia, een van de belangrijkste fabrikanten van zakelijke toestellen, kan Microsoft een (nog) bredere rol gaan spelen met het Office-pakket. Ook om de strijd aan te kunnen gaan met de concurrentie van Google (dat gratis softwarepakketten aanbiedt) is de overeenkomst voor Microsoft belangrijk.

Hoewel de bedrijven concurrerende mobiele besturingssystemen aanbieden (Symbian en Windows Mobile), denken de bedrijven elkaar met de overeenkomst te versterken en zo beter de concurrentie aan te kunnen met andere platformen als Google's Android, Apple's Mac OS en BlackBerry. Nokia en Microsoft moeten overigens de overeenkomst nog wel officieel bekendmaken.

Nokia sloot eerder dit jaar ook al een overeenkomst met chipfabrikant Intel en Microsoft heeft het vernieuwde Windows 7 in de startblokken staan. Voorlopig lijkt het er echter nog niet op dat Nokia Windows Mobile als besturingssysteem zal gaan gebruiken, ook niet voor een eventuele Nokia netbook, waarover al lange tijd geruchten de ronde doen.

Update: Nokia heeft inmiddels middels een officieel persbericht de samenwerking met Microsoft aangekondigd. Microsoft Office komt vanaf 2010 beschikbaar voor Symbian-toestellen van Nokia.

Wall Street Journal