Interessant:

Nokia N950 MeeGo-smartphone komt

nieuws 28 februari 2011 om 14:42

Hoewel de ontwikkeling van MeeGo niet opschiet en Nokia recentelijk Windows Phone 7 heeft omarmd, komt er waarschijnlijk dit jaar toch nog een MeeGo-smartphone op de markt, mogelijk onder de naam Nokia N950.

Op de Nokia's Developer Day vertelde Rich Green, een topman van Nokia, dat Nokia - ondanks de recente omarming van Windows Phone 7 - ook MeeGo en Symbian zal blijven ondersteunen. Hij meldde dat er een MeeGo-smartphone op komst is met "elegante hardware en een interessante interface". Schouderophalend meldt Green hierbij dat dit "bijvoorbeeld de Nokia N950 kan zijn". Hoewel deze naam wel logisch zou zijn (als opvolger van de Nokia N900) is hij echter absoluut niet zeker: Rich en Nokia hebben niets officieel bevestigd.

Eerder dit jaar meldde persbureau Reuters dat Nokia helemaal zou afzien van MeeGo, maar dat werd al snel door Nokia ontkend: de Finnen zeiden "in de loop van dit jaar" een MeeGo-toestel op de markt brengen. Lange tijd werd gedacht dat dit de (al herhaaldelijke malen uitgestelde) Nokia N9 zou zijn, maar mogelijk wordt dit dus de Nokia N950. Eerder deed ook de naam Nokia N920 de ronde.

MeeGo is een mobiel platform dat begin 2010 door Nokia en Intel is geintroduceerd, maar door operationele problemen is er nog geen apparaat uitgekomen dat er officieel op draait.

Naschrift: de Nokia N9, de eerste MeeGo-smartphone, werd in juni 2011 gepresenteerd

GSMArena