Interessant:

Nokia 800 met Windows Mango uitgelekt

nieuws 8 september 2011 om 09:04

Nokia introduceert binnenkort waarschijnlijk (eindelijk) haar eerste Windows Mango-telefoon: de Nokia 800. Elektronicasite Pocketnow kreeg uitgelekt (verpakkings)materiaal van het toestel in handen.

Stephen Elop, Nokia's topman, toonde eind juni de Nokia Sea Ray en algemeen wordt aangenomen dat dit uiteindelijk de Nokia 800 wordt. 'Sea Ray' was slechts een codenaam voor het product. Andere geruchten zeggen echter weer dat het toestel Nokia W7 of W8 gaat heten. Op het materiaal dat Pocketnow in handen heeft gekregen, is echter de productnaam Nokia 800 te zien.

Nokia 800 (via Pocketnow.com)
Nokia 800 (via Pocketnow.com)

De Nokia 800 zal draaien op Windows Phone Mango, Microsofs nieuwste versie van het Windows Phone 7-platform. Deze versie kent een nog verdere integratie met sociale netwerken (Twitter, Facebook, MSN, LinkedIn), ondersteunt Internet Explorer 9 (met HTML5-support) en is ook in het Nederlands beschikbaar. Gezien het slogan op verpakking (Here to Facebook via the moon in 20 seconds) zal de integratie met Facebook centraal staan. Meer details over de Nokia 800 zijn nog niet bekend.

Met de Nokia 703 lekte eerder ook al een andere Windows Mango-smartphone van Nokia voortijdig uit. Nokia sloot dit begin jaar een deal met Microsoft voor het maken van Nokia Windows Phones. De eerste Nokia-modellen met Microsofts mobiele besturingssysteem worden begin 2012 verwacht.

Naschrift: de Nokia Lumia 800 is officieel op de Nokia World (26-27 oktober 2011) onthuld.

Pocketnow