Interessant:

MWC 2011: verwachtingen

nieuws 11 februari 2011 om 10:38

Volgende week, van 14 tot en met 17 februari, vindt in Barcelona het Mobile World Congress 2011 plaats, waar de nieuwste mobieltjes worden gepresenteerd. PortableGear zet de verwachtingen op een rij.

HTC

HTC is een van de weinige fabrikanten waarvan vrijwel geen aankondigingen op het MWC 2011 zijn uitgelekt. Ook deed HTC zelf nog geen vooraankondigingen de deur uit. Volgens de geruchten kunnen we opvolgers van de HTC Wildfire en de HTC Desire verwachten onder de weinig verrassende namen HTC Wildfire 2 en HTC Desire 2. Daarnaast kondigen de Taiwanezen waarschijnlijk een Android-tablet aan. Mogelijke namen voor deze tablet zijn HTC Flyer, HTC Scribe of HTC Sensation. "HTC Sensation" zou ook de naam kunnen zijn van een nieuwe (tablet)-interface van HTC.

LG

LG heeft reeds laten weten op het MWC 2011 de LG Optimus 3D aan te kondigen, een Android-smartphone met een 3D-camera Ún een 3D-display waarvoor geen apart 3D-brilletje is benodigd. Ook de komst van de LG Optimus Me, een budget-Android-telefoon, is definitief. Daarnaast kondigt LG zo goed als zeker een eigen tablet aan, waarschijnlijk onder de naam LG Optimus Pad. Deze tablet heeft een 8,9-inch display, draait op Android 3.0 en ondersteunt 3D-video's. In tegenstelling tot de Optimus 3D is voor de Optimus Pad naar verluidt wel een speciaal 3D-brilletje nodig.

Motorola

Motorola kondigt waarschijnlijk niets nieuws aan op het MWC 2011, maar zal wel voor het eerst de Motorola XOOM in Europa tonen. De XOOM is de eerste (10,1-inch) tablet met Android 3.0, die eerder dit jaar reeds gepresenteerd is op de CES 2011 in de Verenigde Staten.

Nokia

Ook van Nokia worden geen nieuwe aankondigingen verwacht op het MWC 2011; de Finnen hebben - net als vorig jaar - geen officiele stand op het MWC. Nokia kondigde voorafgaand aan het MWC echter aan een partnership met Microsoft te hebben gesloten, dus wellicht verrast de Finse fabrikant met een Windows Phone 7-smartphone. Daarnaast staat er met de Nokia E6 al lange tijd een nieuwe Symbian business-smartphone in de planning, maar of deze tijdens het MWC 2011 gepresenteerd wordt is zeer twijfelachtig.

Samsung

Samsung komt op het MWC 2011 met de opvolger van de populaire Samsung Galaxy S (i9000). De Samsung Galaxy S2 (i9100) wordt aan de vooravond van de beurs aangekondigd en zal beschikken over een super-AMOLED Plus-display, Android 2.3 en een krachtige 1GHz dual-core processor. Daarnaast kondigt Samsung waarschijnlijk de Samsung Galaxy Tab 2 aan, een grotere 10-inch variant van de huidige 7-inch Samsung Galaxy Tab.

Sony Ericsson

Sony Ericsson toont op het MWC 2011 officieel de Sony Ericsson XPERIA Play (PlayStation Phone), een game-telefoon met Android 2.3 en het eerste toestel dat de PlayStation Suite (een Android-store met PlayStation 1-games) ondersteunt. Uiteraard zal ook de in januari aangekondigde Sony Ericsson XPERIA Arc worden getoond. Volgens de geruchten kunnen we verder de Sony Ericsson XPERIA Neo verwachten. Dit toestel zou de opvolger zijn van de Sony Ericsson Vivaz, maar het Symbian-besturingssysteem zou hebben plaatsgemaakt voor Android.

portablegear.nl