Interessant:

Windows Phone 7 (1): People Hub & Pictures Hub

nieuws 12 oktober 2010 om 11:45

Deze week kondigde Microsoft officieel het nieuwe mobiele Windows Phone 7-besturingssysteem aan; dit systeem is opgedeeld in zes belangrijke 'Hubs'. In deze serie bespreekt PortableGear alle zes de Hubs.

Windows Phone 7 Hubs
'Hubs' zijn feitelijk toegangsportalen tot de belangrijkste user-elementen in Windows Phone 7. Je kan deze hubs dan ook direct activeren via de kleine vierkantjes ('tiles') op het homescreen van Windows Phone 7. In dit eerste deel van deze 3-delige serie bespreekt PortableGear de People Hub en Pictures Hub in Windows Phone 7.

People Hub
Via de People Hub blijf je met Windows Phone 7 eenvoudig in contact met al je sociale netwerken. Deze Hub biedt integratie met de belangrijkste sociale netwerken, zoals Facebook. Als je op een contactpersoon klikt, zie je meteen van deze persoon al zijn sociale updates in één overzicht. Handig is dat je via de People Hub ook al je recente interacties met anderen kan zien; niet alleen je belgeschiedenis, maar bijvoorbeeld ook je sms'jes en Facebook-updates zijn hierbij inbegrepen. Je eigen status is daarnaast in een handomdraai te updaten via een speciale 'Me tile' op het Start Screen.

Nog handiger is dat je je belangrijkste contacten meteen op een 'Tile' op het Start Screen kan instellen. Je ziet dan direct op het Start Screen zijn of haar updates zonder verder te hoeven klikken! Ook kan je alle updates van je vrienden en familie in één overzicht bekijken via de 'What's new'-optie. Verder is het mogelijk om met de 'Find & Protect'-functionaliteit je contacten op internet op te slaan, zodat je ze nooit meer kwijt raakt.

Pictures Hub
Met de Pictures Hub in Windows Phone 7 is het mogelijk om snel en makkelijk je foto's te ordenen en te delen. Foto's vanaf de telefoon, Facebook of PC zijn allemaal op één plek te bekijken en daarnaast zijn foto's eenvoudig tussen je Windows Phone 7-toestel en PC te synchroniseren. Met een druk op de knop stuur je daarnaast een foto naar Facebook of andere sociale netwerken. Je foto's worden bovendien automatisch geupload naar Windows Live SkyDrive, zodat je ze ook altijd vanaf je PC kan bekijken (hiervoor is wel een Windows Live-account benodigd).

Een unieke optie op de Windows Phone 7-smartphones is de mogelijkheid om de camera te activeren als de telefoon gelocked is. Je hoeft daarvoor alleen op de cameraknop te drukken aan de zijkant van het toestel en je kan direct een foto maken.

Windows Phone 7 smartphones
De eerste toestellen met het Windows Phone 7-besturingssysteem voor de Nederlandse markt zijn de Samsung Omnia 7, de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7.

Verder lezen...
Windows Phone 7 (2): Music + Videos Hub & Marketplace Hub
Windows Phone 7 (3): Office Hub & Games Hub & Pictures Hub

portablegear.nl