Interessant:

Microsoft steekt miljoenen in Windows Phone 7-promotie

nieuws 19 oktober 2011 om 11:03

Microsoft gaat miljoenen steken in reclame voor het nieuwe Windows Phone 7-besturingssysteem; alleen al in Groot-BrittanniŽ pompt het bedrijf 32 miljoen euro in de promotie ervan.

Microsoft gaat niet alleen campagne voeren voor Windows Phone 7; het doet dat altijd in samenwerking met toestelfabrikanten. Van de 32 miljoen euro die Microsoft in Groot-BrittanniŽ voor de promotie van Windows Phone 7 heeft gereserveerd, gaat 23 miljoen naar de promotie van Nokia Windows Phone en 9 miljoen naar de promotie van Samsung Windows Phones. Het is niet verrassend dat Nokia meer geld krijgt, omdat het Finse bedrijf een exclusieve partnership met Microsoft heeft gesloten.

Na de recente introductie van Windows Phone 7.5 Mango doet Microsoft er alles aan om het systeem aan de man te brengen. Samsung introduceerde met de Samsung Omnia W reeds haar eerste Mango-smartphone. Nokia kondigt waarschijnlijk eind deze maand haar eerste Windows Phones aan. De campagnes voor Windows Phone 7 zullen zich focussen op de eenvoud van het systeem, op de integratie met sociale netwerken en op de support van apps en games. De grootste campagnes komen overigens waarschijnlijk pas in 2012.

Microsoft Nederland huurde inmiddels Britt Dekker, het gehypte domme blondje uit de tv-programma's Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle, in voor de promotie van Windows Phone.

Mobile Magazine