Interessant:

Nokia en Microsoft pompen miljoenen in app-ontwikkeling

nieuws 27 maart 2012 om 12:18

Nokia en Microsoft gaan beide 9 miljoen euro steken in de ontwikkeling van apps; de in totaal 18 miljoen euro is voornamelijk bedoeld om het app-aanbod van Windows Phone 7 uit te breiden.

In mindere mate zal het geld ook worden gebruikt voor de ontwikkeling van apps voor Nokia's eigen Symbian-besturingssysteem. Maar het belangrijkste is toch dat er op termijn voor het Windows Phone 7-besturingssysteem meer apps beschikbaar komen. Windows Phone 7.5 Mango werd in mei 2011 geïntroduceerd, maar is nog niet breed omarmd.

Vooral Nokia richt zich op de productie van Windows Phones - niet vreemd, aangezien de Finnen een exclusieve partnership met Microsoft hebben. Toch hoopt Microsoft dat op termijn ook andere fabrikanten meer Windows Phone 7-toestellen zullen uitbrengen. Microsoft stak daartoe al miljoenen in de promotie van Windows Phone 7.

Windows Phone 7 is een zeer fraai en erg toegankelijk besturingssysteem, dus het is jammer voor Microsoft dat het nog niet erg aanslaat. Voornaamste punt van kritiek is dat er - in vergelijking met Android en iOS - relatief weinig apps voor beschikbaar zijn. Met de 18 miljoen die Nokia en Microsoft nu in app-ontwikkeling pompen wordt onder meer een "AppCampus" aan de Finse Aalto Universiteit opgericht. Het is de bedoeling dat hieruit de komende jaren flink veel nieuwe apps voor Windows Phone 7 voortkomen en het 'Windows Phone ecosysteem' aldus een serieuze concurrent wordt voor Apple's en Google's mobiele besturingssystemen.

AppCampus