Interessant:

Windows Phone 7.5 bevestigd door Microsoft Nederland

nieuws 21 februari 2011 om 09:35

In de tweede helft van 2011 komt Windows Phone 7.5 (codenaam Mango) op de markt; dat heeft Microsoft Nederland vorige week op het MWC 2011 tegenover PortableGear en TBM bevestigd.

Vlak voor het MWC 2011 sloot Microsoft een partnership met Nokia. De Finse telefoongigant gaat in de toekomst Windows Phones uitbrengen. Nieuwe Windows Phones werden er echter niet gelanceerd op MWC. Dat heeft alles te maken met de nieuwe Windows Phone 7.5-editie van het operating system dat half 2011 op de markt komt.

"We zijn blij met de samenwerking met Nokia", vertelde Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland tijdens het MWC 2011 aan TBM en PortableGear. "Wij zoeken schaalvergroting. Dat is goed voor het Windows Phones ecosysteem." Sonneveld benadrukte dat de samenwerking met Nokia geen exclusief karakter heeft. "We zijn erg blij met ze, maar het wordt een samenwerking zoals we ze ook met onze andere hardwarepartners hebben."

Windows Phone 7 is nog altijd niet officieel gelanceerd in Nederland. De Engelstalige versie is al wel enige tijd verkrijgbaar, de Nederlandse editie van het operating system wordt in de tweede helft van 2011 geďntroduceerd. "Windows Phone 7 hebben we in Nederland nog steeds niet gelanceerd omdat we nog geen Nederlandse vertaling en Nederlandse diensten hebben", verklaart Sonneveld.

In maart komt eerst een tussentijdse update en later in het jaar dus een grotere release van Windows Phone. De eerste update zorgt voor een snellere laadtijd voor applicaties en 'copy-paste' ondersteuning. De nieuwe versie van Windows Phone krijgt volgens Sonneveld een groot aantal wijzigingen en verbeteringen mee, zoals ondersteuning van HTML5, integratie met Twitter, multitasking voor third party applicaties, Nederlandse taal in de user interface, Nederlandse diensten, Nederlandse betalingsmechanismen en Xbox Live. Daarnaast zal zo goed als zeker Internet Explorer 9 ondersteund worden. "Onze boodschap blijft dat Windows Phone een goede consumentenervaring én de juiste zakelijke toepassingen biedt." De updates komen beschikbaar via de Zune-synchronisatiesoftware.

portablegear.nl