Interessant:

Windows Phone 7.5 in oktober in Nederland

nieuws 23 september 2011 om 10:10

Microsoft en HTC hebben gisteren officieel bekendgemaakt dat het eerste Windows Phone 7.5 Mango-toestel, de HTC Radar, begin oktober in Nederland te koop is.

HTC kondigde begin deze maand reeds de HTC Radar ( 399) en de HTC Titan ( 599) aan. Het zullen de eerste toestellen op de Nederlandse markt met het vernieuwde Windows Phone 7.5 Mango zijn. De 3,8-inch Radar is voor HTC het belangrijkste Windows Phone Mango-toestel en ligt als eerste begin oktober in de Nederlandse winkels. De Titan, die met een 4,7-inch touchdisplay het grootste toestel is dat HTC tot op heden uitbracht, volgt later.

Nederlandse apps

Belangrijkste vernieuwing van Windows Phone Mango 7.5 Mango is dat het nu (eindelijk) geschikt is voor de Nederlandse markt: de menutaal is Nederlands en de Xbox Live- en Windows Marketplace-diensten worden in Nederland ondersteund. Verder is de integratie met sociale netwerken (naast Facebook nu onder meer ook LinkedIn) nog verder doorgevoerd en komen er direct enkele prominente Nederlandse apps voor beschikbaar (waaronder van De Telegraaf, RTLZ en een Schiphol-app (met vertrek- en aankomsttijden en het laatste nieuws van de luchthaven). Uiteraard biedt Mango ook het meest uitgebreide Office Mobile-pakket.

Voor de techneuten

Het officiele versienummer van Windows Phone Mango wordt 7.5, en dus niet 7.1, zoals verschillende bronnen eerder beweerden. Daarnaast zal ook de oorspronkelijke codenaam 'Mango' gewoon gevoerd blijven worden. Tot nu toe had geen enkel Windows Phone-toestel uitbreidbaar (microSD)-geheugen en dat zal ook zo blijven; technisch gezien kan dit te veel problemen opleveren, aldus Microsoft. Verder heeft Microsoft in Mango de "camera API" vrijgegeven. Dat betekent grofweg dat toestelfabrikanten, zoals HTC, nu zelf (meer) inspraak hebben in de plaatsing en de vorm van de camera. HTC heeft de Radar daarom kunnen voorzien van een 28mm-lens met een F2.2-snelheidsobjectief en een BSI-sensor (die zorgt voor degelijke prestaties bij weinig licht) en een handige panorama-functie.

Meer Windows Phones

De volgende lichting Windows Phone Mango-toestellen komt zo goed als zeker van Nokia en wordt eind oktober gepresenteerd. Maarten Sonneveld liet overigens weten dat de samenwerking tussen Microsoft en Nokia "verder gaat dan die tussen andere fabrikanten. Nokia gaat Microsoft helpen bij de ontwikkeling van het Mango-ecosysteem, en dat kan ook andere fabrikanten ten goede gaan komen".

Presentatie Windows Phone 7.5 Mango, HTC Radar en HTC Titan door Mark Moons (HTC) & Maarten Sonneveld (Microsoft)
Presentatie Windows Phone 7.5 Mango, HTC Radar en HTC Titan door Mark Moons (HTC) & Maarten Sonneveld (Microsoft)

portablegear.nl