Interessant:

Nokia heeft Windows 8-tablet in de planning

nieuws 7 mei 2012 om 10:01

Nokia heeft een serie Windows 8-tablets en andere "hybride" mobiele apparaten in de planning staan; dat heeft oud-Nokia topman†Jorma Ollila gezegd in een interview met de Financial Times.

Ollila wilde echter nog niet zeggen wanneer de eerste Nokia-tablets en -hybrides op de markt komen. De verwachting is dat deze nieuwe serie Nokia-apparaten tegelijkertijd worden aangekondigd bij de introductie van Windows 8, die dit najaar moet plaatsvinden.

Nokia en Microsoft hebben sinds 2011 een exclusieve partnership: Nokia bracht al verschillende Windows Phone 7-telefoons op de markt. Ondanks het fraaie besturingssysteem is Windows Phone 7 nog niet bij een groot publiek aangeslagen, wat voor veel (financiŽle) problemen bij Nokia zorgt. Microsoft en Nokia hopen met Windows 8 (dat voortbouwt op Windows Phone 7) een groter publiek te kunnen binden. Overigens heeft ook HP (met de HP Slate 8) een Windows 8-tablet in de planning.

Olila was 27 jaar in dienst van Nokia en hielp het Finse bedrijf transformeren van een fabrikant van rubber laarzen tot de grootste fabrikant van mobieltjes in 1998. De laatste jaren kreeg hij echter veel kritiek omdat hij niet goed op de opkomst van smartphones zou hebben ingespeeld. "Elke topman wil een bloeiend bedrijf nalaten als hij weggaat. Uiteraard had ik dat ook graag gewild", zei Olila tegenover de†Financial Times. "Maar ik geloof erin dat Nokia zich van deze moeilijke situatie kan herstellen en zich uit de schaduw weer in het licht kan begeven". Stephen Elop volgde Olila inmiddels op.†

Nokia bracht in het verleden eerder verschillende Linux-gebaseerde tablets op de markt, zoals de Nokia N700, Nokia N800, Nokia N810 en Nokia N900.

Windows 8: Metro-interface
Windows 8: Metro-interface

Yahoo! Finance