Interessant:

Android 2.2 Froyo aangekondigd

nieuws 21 mei 2010 om 10:18

Google heeft de nieuwste editie van het Android-besturingssysteem aangekondigd; Android 2.2 Froyo is sneller dan de huidige editie en ondersteunt Flash 10.1.

Android 2.2 Froyo biedt snellere prestaties, onder meer dankzij een verbeterd geheugenmanagement en een nieuwe webbrowser die pagina's met veel JavaScript sneller kan laden. Ook wordt nu Flash 10.1 ondersteund - deze ondersteuning verkeert nu nog in een beta-fase, maar bij de officiele versie van Android 2.2 in juni moet deze ondersteuning volledig uitgewerkt zijn. Met de ondersteuning van Flash kan Google een sneer maken naar Apple dat weigert nog langer Flash te ondersteunen op mobiele apparaten en zodoende met Adobe in de clinch ligt.

Verder biedt Android 2.2 een uitgebreidere Exchange-support, verbeterde cameramogelijkheden en een verbeterd applicatiemanagement (je kan nu onder andere applicaties installeren op externe geheugenkaarten). Ook kan je met Android 2.2 je smartphone gebruiken als WiFi-hotspot voor 8 (mobiele) apparaten. Voice-dialing via Bluetooth is nu eveneens mogelijk, net als contacten delen via Bluetooth. "Tethering" is eveneens mogelijk: dit wil zeggen dat je je smartphone via een USB-kabel aan je computer kan aansluiten en vervolgens als 3G-modem gebruiken. In de onderstaande video zie je de nieuwe mogelijkheden van Android 2.2 in vogelvlucht.

Android 2.2 Froyo zal vanaf juni officieel in gebruik worden genomen. Het is al zeker dat de HTC Desire een upgrade krijgt naar de nieuwe versie. Waarschijnlijk komt ook voor de Google Nexus One binnenkort een upgrade naar de nieuwste Android-versie beschikbaar. HTC heeft al laten weten dat het alle Android-smartphones die het in de toekomst uitbrengt zal voorzien van Android 2.2.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws