Interessant:

TomTom Places app beschikbaar voor Android

nieuws 30 november 2011 om 08:31

De lokale zoek-app TomTom Places is nu gratis beschikbaar voor gebruikers van Android-smartphones, die daarmee kunnen zoeken naar winkels, hotels, restaurants of toeristische attracties.

TomTom Places (dat eerder al beschikbaar kwam voor de iPhone) biedt gedetailleerde informatie waarmee je zoekresultaten kan verfijnen en zo exact kan aangeven waar je naar zoekt.

Lokaal zoeken met TomTom Places is gebaseerd op de zeer uitgebreide TomTom-database met tien miljoen plaatsen. Daarnaast biedt de app een routebeschrijving naar de gewenste bestemming, rekening houdend met de actuele verkeerssituatie. De applicatie biedt geen turn-by-turn navigatie.

"Het marktaandeel van Android Market is in de meeste landen al ruim vijftig procent. We hebben met deze app het bereik van TomTom Places een enorme impuls gegeven", zegt Lucien Groenhuijzen, Managing Director TomTom Places. "Mensen waarderen de zoekresultaten. Een op de twee opgezochte bestemmingen krijgt een telefoontje, e-mail of websitebezoek via de applicatie."

TomTom Places app voor Android (vanaf v2.2)
TomTom Places app voor Android (vanaf v2.2)

De TomTom Places Android-app (waarvoor minstens Android 2.2 Froyo is benodigd) is in lokale talen beschikbaar in Nederland, BelgiŽ, Denemarken, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Portugal en Zweden. Spanje volgt in december van dit jaar.

TomTom werkt voor de gedetailleerde lokale zoektool in Nederland nauw samen met De Telefoongids & Gouden Gids. In de andere landen zijn samenwerkingen opgezet met lokale zakelijke informatiediensten zoals Truvo, Gelbe Seiten en Gulde sider.

Android Market