Interessant:

Motorola Triumph en Photon onthuld in de VS

nieuws 10 juni 2011 om 10:03

Motorola heeft twee nieuwe full-touch Android-smartphones onthuld: de 4,3-inch Motorola Photon 4G (met Android 2.3) en de 4,1-inch Motorola Triumph (met Android 2.2).

De Motorola Triumph beschikt naast een 4,1-inch touchscreen en Android 2.2 Froyo (met Adobe Flash-ondersteuning) onder meer over een 1GHz processor, een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder en een webcam aan de voorzijde. Hoewel het voor hedendaagse smartphones niet heel bijzonder meer is, is vooral de webcam belangrijk voor Motorola: de Triumph wordt op de markt gezet als de "Android Video Chat Smartphone".

Motorola Triumph & Motorola Photon 4G
Motorola Triumph & Motorola Photon 4G

De Motorola Photon 4G draait op Android 2.3 Gingerbread en is voorzien van een 4,3-inch qHD-touchscreen (540 x 960 pixels) en een dual-core NVIDIA Tegra 2-processor. Een 8-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder, 16G geheugen (uitbreidbaar via microSD), HDMI, een ingebouwde webcam en een VGA-frontcamera zijn eveneens standaard. Bijzonder is dat de Photon 4G ook WiMAX ondersteunt (vandaar de toevoeging "4G").

De Motorola Triumph verschijnt in het derde kwartaal van 2011 bij de Amerikaanse provider Virgin Mobile. De Motorola Photon 4G verschijnt eveneens in het derde kwartaal van dit jaar bij de Amerikaanse provider Sprint. De toestellen komen waarschijnlijk niet op de Nederlandse markt. Deze week introduceerde Motorola ook de Motorola Wilder, een robuust low-budget toestel, dat mogelijk wel in Nederland uitkomt.

portablegear.nl