Interessant:

Toshiba Folio 100: tablet-flop

nieuws 16 november 2010 om 08:24

Nadat in het verleden met de Toshiba Journ.E al een tablet van Toshiba mislukte, gaat het nu dezelfde kant op met de Toshiba Folio 100. De tablet is in Engeland al uit de winkels gehaald.

Verschillende Engelse winkelketens, waaronder Dixons, hebben de Toshiba Folio 100 uit de winkels gehaald omdat de tablet zeer vaak door teleurgestelde klanten werd geretourneerd. Er is veel kritiek op het gegeven dat de Folio 100 geen Flash ondersteunt en geen toegang biedt tot de Android Market, hoewel hij wel op Android 2.2 draait. (Een update naar Flash zou echter wel beschikbaar komen).

Ook zijn veel gebruikers niet tevreden over het matige display, de matige bouwkwaliteit en de relatief kwetsbare plastic behuizing. Verder zou de Folio 100 traag reageren en regelmatig ongevraagd van de standby-stand afgaan. Zeker als gebruikers de Folio 100 vergelijken met de Samsung Galaxy Tab of de iPad zijn er velen teleurgesteld. De Engelse winkelketens hebben zo genoeg van de klachten en geretourneerde toestellen dat zij Toshiba's tablet maar helemaal uit het assortiment hebben gehaald.

Toshiba wil nog niet reageren op de klachten over de Toshiba Folio 100. Het Japanse bedrijf heeft tot nu toe nog niet veel geluk gehad met het uitbrengen van tablets. Eerder werd de Toshiba Journ.E Windows-tablet al een enorme mislukking en alles wijst erop dat de Folio 100 dezelfde lijdensweg tegemoet gaat.

Electronista