Interessant:

Intertoys en Bart Smit tablets

achtergrond 5 mei 2011 om 11:07

Tablets zijn de hype van het moment. Naast topmodellen als de iPad en de Samsung Galaxy Tab vind je ook veel eenvoudigere tablets en goedkopere, bijvoorbeeld bij Intertoys en Bart Smit. Maar is goedkoop geen duurkoop?

Zowel Bart Smit als Intertoys adverteren de laatste tijd voor een 7-inch Android 2.2-tablet. Bart Smit meldt hierbij dat het gaat om een tablet van het merk Tomtec. Intertoys noemt geen merk, maar aangezien de tablets identiek zijn is het waarschijnlijk hetzelfde merk (al wordt bij Intertoys ook First View PC617 als mogelijke merknaam genoemd). Wat zijn de (on)mogelijkheden van deze goedkope ( 99) tablets?

Resistive touchscreen

De tablet van Intertoys en Bart Smit heeft een zeer lage prijs, maar een groot nadeel is dat deze lage prijs alleen mogelijk is doordat van een verouderde schermtechniek gebruik gemaakt wordt. De nieuwste top-tablets als de iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 hebben een capacitive touchscreen, dat met lichte aanrakingen te bedienen is en reageert op warmte. De tablet van Intertoys en Bart Smit heeft echter een resistive touchscreen en dat is echt het grootste minpunt waarmee je moet kunnen leven als je deze tablet in huis haalt. Een resistive touchscreen betekent namelijk dat je behoorlijk hard op het display moet drukken en dat de tablet beter reageert als je iets indrukt met je nagels (of met de meegeleverde styluspen) dan met je vingertoppen. Het display maakt gebruik van de TFT-schermtechnologie, een eenvoudige technologie waarmee het scherm bij zeer helder zonlicht niet goed is af te lezen.

Intertoys & Bart Smit tablets
Intertoys & Bart Smit tablets

Connectiviteit & media

De tablet van Intertoys en Bart Smit ondersteunt WiFi. Bluetooth en een simkaartslot voor een datakaart ontbreken echter. Browsen en mailen doe je met een voorgeinstalleerde browser en e-mailclient. Naast internetten is de tablet ook geschikt voor het bekijken van foto's en video's en het luisteren naar muziek. De tablet heeft 4GB geheugen, dat je kan uitbreiden met maximaal 16GB microSD-geheugen. De tablet heeft twee USB-poorten, waarin je ook een USB-stick kan plaatsen. Een USB-adapter wordt meegeleverd. Eveneens is het mogelijk via USB een toetsenbord of muis aan te sluiten. Verder kan je rekenen op een ingebouwde voicerecorder en VGA-camera. Door de lage resolutie en het ontbreken van een flitser moet je je van de kwaliteit van de foto's niet te veel voorstellen (hoewel die van de iPad ook niet bepaald fantastisch zijn).

Android 2.2 Froyo

Ondanks zijn lage prijs draait de goedkope tablet van Intertoys en Bart Smit op Android 2.2 Froyo. De speelgoedketens laten daarbij weten dat je ook kan rekenen op ondersteuning van Flash 10.1 en toegang tot de Android Market ("meer dan 130.000 apps!" schrijft Bart Smit) - en dat is niet bij alle goedkope Android 2.2-tablets het geval.

Goedkoop of duurkoop?

De specificaties van de tablet van Intertoys en Bart Smit is degelijk - deze modellen kunnen zich probleemloos meten met low-budget tablets van fabrikanten als Creative en Archos. De grootste kwaliteit is echter de prijs - voor 99 haal je een relatief behoorlijk complete tablet in huis. Grootste nadelen zijn het resistive touchscreen en het ontbreken van enige vorm van technische ondersteuning. Reken je echter niet te rijk: met deze tablets haal je geen iPad of Samsung Galaxy Tab in huis. Maar heb je een laag budget en hoef je per se de laatste technologieen te hebben, dan zijn ze het overwegen waard.

Verder lezen...

- Blokker Tablet (Xiron) test - TomTec handleidingen(PDF)

portablegear.nl