Interessant:

Android 4.1 Jelly Bean krijgt geen Flash-support

nieuws 29 juni 2012 om 10:24

Android 4.1 Jelly Bean krijgt geen Flash-support; Adobe heeft besloten de Flash Player in Android 4.1 niet te ondersteunen. Vanaf 15 augustus zal de Flash Player ook niet meer te downloaden zijn in de Google Play Store.

Adobe blijft de Flash Player slechts nog ondersteunen voor smartphones en tablets waarop de Flash-software reeds is (voor)geinstalleerd. Apparaten zonder Flash Player zijn vanaf 15 augustus incompatibel met de Flash Player, omdat deze dan ook verdwijnt als downloadbare app uit de Google Play Store (Android Market). 

Wil je er toch zeker van zijn dat je Flash Player kan blijven gebruiken op smartphones met Android 4.0 (of een lagere versie van Android), dan moet je ervoor zorgen dat je de app hebt gedownload en erop hebt geinstalleerd voor 15 augustus. Adobe waarschuwt echter dat als je een upgrade naar Android 4.1 Jelly Bean uitvoert, de Flash Player alsnog kan disfunctioneren en Flash-updates niet meer werken. Adobe adviseert daarom om de Flash Player te verwijderen van Android 4.1-apparaten.

Android 4.1 Jelly Bean komt standaard met Chrome als browser, dat Flash niet ondersteunt. Volgens Google voldoet enkel HTML5-support. Het is een teloorgang voor Adobe, want in 2010 werd in Android 2.2 Froyo de Flash-ondersteuning nog met veel tamtam gepresenteerd. Adobe zegt zich nu vooral te richten op Flash-ondersteuning voor browsers op de PC en voor mobiele apps met Adobe AIR.

Adobe Blog