Interessant:

Einde Adobe Flash-support voor Android

nieuws 17 augustus 2012 om 09:55

Vanaf deze week is het afgelopen met de support van Adobe Flash voor Android; de applicatie wordt in nieuwere Android-edities niet meer ondersteund en verdwijnt uit de Google Play Store (Android Market).

Adobe blijft de Flash Player slechts nog ondersteunen (bijvoorbeeld met beveilingsupdates) voor smartphones en tablets waarop de Flash-software reeds is (voor)geinstalleerd. Adobe liet eerder weten dat apparaten zonder Flash Player vanaf afgelopen 15 augustus incompatibel zijn met de Flash Player, omdat deze dan ook verdwijnt als downloadbare app uit de Google Play Store (Android Market).†

Vanaf het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean†wordt Adobe Flash helemaal niet meer door Android ondersteund.†Versie 4.1 komt standaard met de mobiele Chrome-browser, dat Flash niet ondersteunt. Ook Adobe adviseert de Flash Player in Android 4.1 niet te gebruiken.

Volgens Google is Flash-support niet meer nodig: enkel HTML5-support zou voldoen. Het is een tegenslag voor Adobe, want in 2010 werd in Android 2.2 Froyo de Flash-ondersteuning nog met veel tamtam gepresenteerd. Adobe zegt zich nu vooral te richten op Flash-ondersteuning voor browsers op de PC en voor mobiele apps met Adobe AIR.

Ook de belangrijkste concurrerenten van Android, Apple's iOS en Microsofts†Windows Phone 7, ondersteunen geen Flash.

Pocketnow