Interessant:

Garmin Drive serie arriveert in Nederland

nieuws 26 april 2016 om 11:19

De eerder op de CES geintroduceerde Garmin Drive, Garmin DriveSmart, Garmin DriveAssist en Garmin DriveLuxe zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

Garmin introduceerde de nieuwe Garmin Drive productlijn begin 2016 op de CES in Las Vegas. "De meest belangrijke functies van de nieuwe Garmin Drive productlijn zijn functies die het bewustzijn van de bestuurder vergroten”, Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. "Er zijn veel afleidingen die bestuurders onderweg tegenkomen. Of het nu tijdens de korte autorit naar de supermarkt is, het dagelijkse woon-werk verkeer of de lange autorit naar je vakantiebestemming. Met de ingebouwde waarschuwingen en meldingen worden enkele van deze afleidingen verminderd, blijf je als bestuurder op de hoogte en kom je ontspannen op je eindbestemming aan.”

Bestuurderswaarschuwingen

Alle autonavigatiesystemen binnen de Garmin Drive serie bieden bestuurderswaarschuwingen om veiliger rijgedrag en het vergroten van het omgevingsbewustzijn te stimuleren. Denk hierbij aan waarschuwingen voor het naderen van scherpe bochten, spoorwegovergangen, oversteekplaatsen van dieren en eenrichtingsverkeer, snelheidsveranderingen, verkeerde rijbaan en meer. Bestuurders ontvangen tevens een melding bij het naderen van snelheids- en roodlicht camera's. Naast verkeersinformatie met naderende file-informatie ontvang je tijdens langere autoritten vermoeidheidswaarschuwingen, op basis van je genomen pauzes, met mogelijke stopplaatsen.

Garmin Drive familie
Garmin Drive familie

Overige functies

In aanvulling op de nieuwe bestuurderswaarschuwingen is de Garmin Drive tevens uitgerust met voorgeladen Foursquare gegevens van miljoenen populaire winkels, restaurants en nog veel meer. De verschillende modellen bieden mogelijkheden voor gratis levenslange updates van kaarten en verkeersinformatie. Andere functies die het rijden gemakkelijk maken zijn onder andere Garmin Real Directions, waarbij je als bestuurder duidelijke aanwijzingen ontvangt door het gebruik van herkenbare gebouwen en verkeerslichten, en Easy Route Shaping, waarmee je een route gemakkelijk via het touchscreen kunt aanpassen wanneer je voorkeur uitgaat naar bepaalde steden of wegen.

Modellen

De Garmin Drive modellen zijn de instapmodellen van de nieuwe Drive-serie. De DriveSmart beschikt over alle functies van Garmin Drive en voegt daar smartphone meldingen aan toe. Garmin DriveAssist bouwt voort op de Garmin DriveSmart en is voorzien van een ingebouwde dashboard camera. De Garmin DriveLuxe is ten slotte de premium luxe versie binnen de Drive serie.

De Garmin Drive 60 (6-inch) is beschikbaar vanaf € 199,99, de Drive 50 (5-inch) vanaf € 149,99 en de Drive 40 (4,3-inch) vanaf € 119,99. De DriveSmart 50 (5-inch) is te koop vanaf € 209,99, de DriveSmart 60 (6-inch) vanaf € 259,99 en de DriveSmart 70 (7-inch) vanaf € 349,99. De DriveAssist 50 (5-inch) en DriveLuxe 50 (5-inch) zijn beschikbaar voor prijzen van respectievelijk € 359,99 en € 389,99.

portablegear.nl