Interessant:

Garmin onthult nieuwe Drive-serie navigatiesystemen

nieuws 7 januari 2016 om 11:48

Garmin heeft op CES 2016 in Las Vegas haar nieuwe serie Drive-navigatiesystemen geintroduceerd. Deze serie bestaat in eerste instantie uit de Garmin Drive, Garmin DriveSmart, Garmin DriveAssist en Garmin DriveLuxe.

De Garmin Drive (beschikbaar in een 4,3-inch, 5-inch en een 6-inch uitvoering) komt met voorgeinstalleerde Point of Interests van Foursquare en is optioneel beschikbaar met levenslange kaart- en verkeersupdates. Garmin Real Directions zorgt voor vereenvoudige navigatie. De Easy Route Shaping-functie laat je snel een route wijzigen via het touchscreen.

De Garmin DriveSmart (beschikbaar in een 5-inch, 6-inch of 7-inch uitvoering) biedt dezelfde functionaliteiten als de originele Drive, met als extra slimme notificaties zodat je binnenkomende gesprekken, sms'jes en app-notificaties op het scherm kan aflezen. Stembesturing en Bluetooth-support zorgen ervoor dat je dit model handsfree kan bedienen. Middels de Smartphone Link-app kan je met de DriveSmart ook toegang krijgen tot real-time services zoals live verkeersinformatie en het weer.

Garmin Drive-serie (2016)
Garmin Drive-serie (2016)

De Garmin DriveAssist (alleen beschikbaar met een 5-inch scherm) bouwt voort op de DriveSmart, maar beschikt als extra over een geintegreerde dash cam. Hiermee wordt automatisch video opgenomen, welke wordt opgeslagen op de meegeleverde microSD-geheugenkaart. De geintegreerde camera biedt ook waarschuwingen voor kop-staartbotsingen en Afslagwaarschuwingen. Het nieuwe "Go"-alarm is eveneens een functie die gebruik maakt van de camera. Hiermee wordt je gewaarschuwd als het verkeer voor je in beweging komt. 

De Garmin DriveLuxe (eveneens alleen met een 5-inch scherm) is Garmins luxe-model met een zeer fraai en stevig design van metaal. Ook dit model ondersteunt Bluetooth en stembesturing voor een handsfree bediening. Tevens kan je bij de DriveLux rekenen op ondersteuning voor de Smartphone Link-app voor realtime verkeersinformatie. Als extra in vergelijking met de andere modellen biedt de DriveLuxe verder ondersteuning van HD Digital Traffic, Garmins verkeersinformatieservice met elke 30 seconde een update.

De nieuwe Garmin-modellen komen begin 2016 op de markt. De Garmin Drive 60 (6-inch) is beschikbaar vanaf € 199,99, de Drive 50 (5-inch) vanaf  € 149,99 en de Drive 40 (4,3-inch) vanaf  € 119,99. De DriveSmart 50 (5-inch) is te koop vanaf € 209,99, de DriveSmart 60 (6-inch) vanaf € 259,99 en de DriveSmart 70 (7-inch) vanaf € 349,99. De DriveAssist 50 (5-inch) en DriveLuxe 50 (5-inch) zijn beschikbaar voor prijzen van respectievelijk € 359,99 en € 389,99.

Garmin Blog