Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Scherm5,0"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto Garmin DriveAssist 50 1

Inleiding

De Garmin DriveAssist 50LMT-D is een 5-inch navigatietoestel met ingebouwde dashcam, die continu opnames maakt van je rit en bij een botsing videobeelden automatisch opslaat op een microSD-geheugenkaart. Via de ingebouwde camera krijg je ook waarschuwingen voor kop-staartbotsingen en wanneer je van de rijbaan afraakt. Als je vastzit op een kruising of in het verkeer, waarschuwt "Go" Alert als de voertuigen vóór je weer optrekken. Het toestel heeft ook een Snapshot-functie om momentopnamen te maken, zodat je de camera uit je auto kan nemen om foto's te maken van de schade na een aanrijding. De DriveAssist komt met gedetailleerde kaarten van Europa met gratis levenslange kaartupdates en levenslange digitale verkeersinformatie. Het toestel ondersteunt Garmin Digital Traffic via DAB, Garmins plug & play oplossing voor verkeersinformatie. Deze verkeersinformatie wordt elke 60 seconden bijgewerkt.

Bestuurderswaarschuwingen

Alle autonavigatiesystemen binnen de Garmin Drive serie bieden bestuurderswaarschuwingen om veiliger rijgedrag en het vergroten van het omgevingsbewustzijn te stimuleren. Denk hierbij aan waarschuwingen voor het naderen van scherpe bochten, spoorwegovergangen, oversteekplaatsen van dieren en eenrichtingsverkeer, snelheidsveranderingen, verkeerde rijbaan en meer. Bestuurders ontvangen tevens een melding bij het naderen van snelheids- en roodlicht camera's. Naast verkeersinformatie met naderende file-informatie ontvang je tijdens langere autoritten vermoeidheidswaarschuwingen, op basis van je genomen pauzes, met mogelijke stopplaatsen.

Smartphone koppeling

De DriveSmart beschikt over alle functies van Garmin Drive en voegt daar smartphone meldingen een een dashboard-camera aan toe. De Garmin DriveLuxe is ten slotte de premium luxe versie binnen de Drive serie. Hiermee kun je inkomende oproepen, tekstberichten en app meldingen op het scherm van het navigatie-systeem aflezen. Dankzij spraakgestuurde navigatie en Bluetooth technologie voor handsfree bellen hou je je handen veilig aan het stuur. Met Garmin DriveSmart heb je ook toegang tot live verkeersinformatie via de Smartphone Link app of DAB Traffic.

Apparaat & afmetingen

De Garmin DriveAssist 50 is een navigatiesysteem met een gewicht van 191 gram. De afmetingen van de navigator zijn 14,0 x 8,4 x 2,1 centimeter. De afmetingen van de navigator zijn 14,0 x 8,4 x 2,1 centimeter. De Garmin DriveAssist 50 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De Garmin DriveAssist 50 is voorzien van een 5.00" touchscreen (480 x 272 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Middels de ingebouwde TMC-ondersteuning kan je - gratis - live verkeersinformatie ontvangen op je navigatiesysteem. Dankzij de geïntegreerde bluetooth module kan je de DriveAssist 50 ook gebruiken als handsfreeset. Met de fm-zender kan je bovendien het geluid van het navigatiesysteem over de luidsprekers van je auto laten horen. Met de fm-zender kan je bovendien het geluid van het navigatiesysteem over de luidsprekers van je auto laten horen. De Garmin DriveAssist 50 biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De DriveAssist 50 wordt geleverd met kaarten van Europa. Navteq levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen Garmin DriveAssist 50

Van de Garmin DriveAssist 50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Garmin DriveAssist 50 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Garmin DriveAssist 50 testoverzicht de test

Specificaties Garmin DriveAssist 50

Algemeen
ProductGarmin DriveAssist 50LMT-D
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht191 gram
Afmetingen140,0 x 84,0 x 21,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm5,0"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingmicroUSB