Interessant:

Nokia verkoopt HERE-navigatiedienst voor 2,8 miljard euro

nieuws 3 augustus 2015 om 09:27

Nokia heeft haar HERE-navigatiedienst voor een bedrag van 2,8 miljard euro verkocht aan een consortium in de auto-industrie, bestaande uit Audi, BMW en Daimler.

Nokia verwacht aan de deal, die in het eerste kwartaal van 2016 moet zijn afgerond, uiteindelijk 2,5 miljard euro netto over te houden. Na het afstoten van HERE zal Nokia nog uit twee pijlers bestaan: Nokia Networks (leverancier van breedband-infrastructuur-software en -services) en Nokia Technologies (voor de technologische ontwikkeling en licensering). Nokia verwacht begin 2016 ook de overname van Alcatel-Lucent (voor 15,6 miljard euro) definitief te hebben afgerond. Nokia Technologies heeft verder het plan eind 2016 weer smartphones onder de Nokia-merknaam op de markt te brengen.

HERE werkt momenteel aan een locatie-cloud die de gezamelijk data van voertuigen, mobiele toestellen en infrastructuur gebruikt om in real-time gepersonaliseerde locatieservices te leveren. In de auto-industrie ligt de focus van HERE op de ontwikkeling van nauwkeurige en accurate kaarten en op services voor geheel nieuwe rijervaringen, inclusief automatisch-gestuurd rijden.

Nokia verkoopt HERE-navigatiedienst voor 2,8 miljard euro
Nokia verkoopt HERE-navigatiedienst voor 2,8 miljard euro

Rajeev Suri, CEO van Nokia, vertelt: "Met deze stap completeren we de laatste fase van Nokia's transformatie. We hebben het voormalige Nokia Siemens Networks geintegreerd, afstand gedaan van onze Devices & Services-afdeling, en hebben nu overeenstemming bereikt over een transactie voor HERE waarvan wij geloven dat het de beste stap voorwaarts is voor onze aandeelhouders, consumenten en werknemers. In de toekomst zal onze focus liggen op de geplande overname van Alcatel-Lucent. Zodra dat voltooid is, is Nokia een hernieuwd bedrijf, met wereldwijd leidende netwerktechnologie en -services, en een licensering- en innovatiemotor via Nokia Techologies."

Nokia