Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows RT
Opslag64 GB
Scherm10,6" (148 ppi)
Camera1,0 megapixel
Foto Microsoft Surface RT 1 Foto Microsoft Surface RT 2 Foto Microsoft Surface RT 3 Foto Microsoft Surface RT 4 Foto Microsoft Surface RT 5 Foto Microsoft Surface RT 6 Foto Microsoft Surface RT 7

Inleiding

De Microsoft Surface is de eerste Windows 8-tablet die Microsoft zelf op de markt brengt. Er bestaan twee verschillende uitvoeringen van de Surface: een model dat draait op Windows RT en een model dat draait op Windows 8 Pro. De specificaties in onderstaande lijst zijn van het RT-model (dat dunner en lichter is dan de 8 Pro-uitvoering). Windows RT is een voor tablets geoptimaliseerde versie van Windows 8 voor de consumentenmarkt. De Surface RT bestaat in varianten met 32GB of 64GB geheugen. De Microsoft Surface met Windows RT beschikt verder over een NVIDIA Tegra-processor, een 10,6-inch HD-touchscreen, een ingebouwde kickstand, een microSD-kaartslot en een USB 2.0- en een miniHDMI-aansluiting. De Surface RT wordt geleverd met Office Home & Student 2013 RT, een Office-pakket met Word, Excel, OneNote en PowerPoint dat geoptimaliseerd is voor touch-gebruik (dit pakket ontbreekt op de Surface 8 Pro). Windows 8 zorgt voor een fraaie, nauw aan Windows Phone 7 verwante, interface met kleurrijke blokken - door Microsoft aangeduid als de 'Metro-interface'. Apps voor Windows (8) RT download je in de Windows Store. Zowel de Microsoft Surface RT als de Microsoft Surface 8 Pro wordt optioneel geleverd met een dun fysiek toetsenbord add-on. Dit model is opgevolgd door de Surface 2.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Surface RT is een Windows 8 RT-tablet met een gewicht van 676 gram. De afmetingen van het tablet zijn 27,5 x 17,2 x 0,9 centimeter. De Microsoft Surface RT is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, roze, wit en zwart.

Hardware

De Microsoft Surface RT draait op een 1.3 GHz NVIDIA Tegra 3 processor en heeft een intern geheugen van 32 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 10,6\"-IPS-scherm is 1366 x 768 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Surface RT ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Microsoft Surface RT kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Microsoft Surface RT draait op Windows RT. Windows RT (RunTime) is een voor tablets-geoptimaliseerde versie van Windows 8, die alleen te vinden is als voorge´nstalleerde Windows-versie op tablets. Windows RT is niet los verkrijgbaar. Windows RT wordt standaard geleverd met een voor touchscreens geoptimaliseerde versie van Microsoft Office 2013. Deze versie bevat de basisversies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Windows RT is de enige versie van Windows 8 die niet compatibel is met Windows 7-applicaties. Internet Explorer 10 (vanaf Windows 8.1 RT is dit Internet Explorer 11) en Xbox LIVE-integratie worden wel ondersteund. Apps vind je in de Windows Store.

Multimedia

Windows RT ondersteunt een grote hoeveelheid audio- en videoformaten. Op audiogebied zijn dat AAC, MP3, WMA en WAV. De ondersteunde videoformaten zijn H.263, H.264, MPEG4, WMV. Uiteraard kan je door het installeren van een andere audio- of videospeler de hoeveelheid ondersteunde formaten uitbreiden.

Prijzen en beoordelingen Microsoft Surface RT

Van de Microsoft Surface RT staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Surface RT is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Microsoft Surface RT testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Surface RT

Algemeen
ProductMicrosoft Surface RT
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht676 gram
Afmetingen275,0 x 172,0 x 9,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows RT
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM2 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,6" (148 ppi)
Resolutie1.366 x 768px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee