Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,3"
OSToesteleigen
Opslag16 GB
WiFi
Foto Microsoft Zune HD 1 Foto Microsoft Zune HD 2

Inleiding

De Microsoft Zune HD is een nieuwe stap voorwaarts in de Microsoft Zune-serie, de mediaspelers van Microsoft. De Zune HD beschikt over een groot en helder 3,3 inch OLED-display Ún HD-video output via een HDMI-poort. Je kan via je Zune dus HD-video's op je televisie bekijken. Ook voor internetten is de Zune HD zeer geschikt dankzij de ondersteuning van WiFi en meegeleverde internetbrowser. Tegelijkertijd met de Zune HD kondigde Microsoft aan dat Zune een partner wordt van Xbox LIVE Video Marketplace. Daardoor komt er ook een nieuwe catalogus films en video's beschikbaar (tegen betaling) voor de Xbox 360. Het is op dit moment nog niet bekend of de Microsoft Zune HD ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Zune HD is een mediaspeler met HD-ondersteuning met een gewicht van 74 gram. De afmetingen van de speler zijn 10,20 x 5,30 x 0,90 centimeter. De Microsoft Zune HD is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Geheugen en connectivity

De Microsoft Zune HD is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 16 GB en 32 GB. Er zijn geen uitbreidingssloten voor geheugenkaartjes beschikbaar. De Zune HD ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen.

Multimedia

Met de Microsoft Zune HD kan je zowel audio (MP3, AAC en WMA) als video (MPEG4 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 3,3\" breedbeeld scherm met een resolutie van 480 x 272 pixels. Deze Microsoft is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg.. Een voicerecorder ontbreekt echter.

Prijzen en beoordelingen Microsoft Zune HD

Van de Microsoft Zune HD staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Zune HD is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Microsoft Zune HD testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Zune HD

Algemeen
ProductMicrosoft Zune HD
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht74 gram
Afmetingen102,0 x 53,0 x 9,0 mm
Scherm
Scherm3,3"
Resolutie480 x 272px
Geheugen
OSToesteleigen
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
AudioformatenMP3, AAC, WMA
VideoformatenMPEG4, WMV
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingUSB