Interessant:

Nokia 130 budget-telefoon gepresenteerd

nieuws 11 augustus 2014 om 11:36

Microsoft en Nokia hebben de de Nokia 130 gepresenteerd, een budget-muziektelefoon voor opkomende markten, voor een prijs van slechts ongeveer 20 euro.

De Nokia 130 is beschikbaar in een single-sim en in een dual-sim uitvoering en beschikt enkel over basisfunctionaliteiten. Deze telefoon is voorzien van een 1,8-inch kleurendisplay en heeft een standbytijd van 36 dagen (single-sim) of 26 dagen (dual-sim). Op dit toestel kan je muziek luisteren met de ingebouwde MP3-speler (muziekbestanden kan je opslaan op een microSD-geheugenkaart) of via de FM-radio (hiertoe dient de headset als antenne). Bestanden kan je snel draadloos delen met andere Bluetooth-apparaten dankzij Bluetooth 3.0 met Nokia's SLAM-technologie. Daarnaast beschikt de Nokia 130 aan de achterzijde over een ingebouwde zaklampfunctie.

De Nokia 130 komt in eerste instantie op de markt in China, Egypte, India, Indonesie, Kenia, Nigeria, Pakistan, Vietnam en de Filipijnen voor een prijs van 19 euro (zonder btw). Het is niet bekend of het toestel ook naar Europa komt.

Het is opmerkelijk dat Microsoft, sinds 2013 eigenaar van Nokia, toch nog een budget-telefoon zonder het Windows Phone-besturingssysteem op de markt brengt. Microsoft liet eerder weten te stoppen met de goedkope Nokia Asha-, S40- en X-series, om zich helemaal te gaan concentren op Windows Phone. Bij de introductie van de Nokia 130 verklaart Jo Harlow, vice-president van Microsofst Phones-sectie, nu echter: "Nu de vraag in het goedkope mobiele segment blijft groeien, blijft Microsoft zich erop toeleggen om mobiele innovatie op elk prijspunt te leveren".

Nokia 130
Nokia 130

Microsoft