Interessant:

Nokia C1: Nokia's eerste Android-smartphone

nieuws 30 november 2015 om 13:05

Nokia heeft plannen om volgend jaar terug te keren op de smartphone-markt en zal dat waarschijnlijk doen met de Nokia C1, haar eerste Android-smartphone. De eerste renders van het toestel lekten reeds uit op internet.

Nokia verkocht in 2013 haar smartphone-divisie aan Microsoft. Het sloot daarbij een deal dat het tot eind 2016 geen smartphones op markt mocht brengen. Microsoft mocht daarentegen wel het Nokia-merk gebruik voor instaptelefoons op opkomende markten. Eind 2016 is deze deal echter afgelopen en mag Nokia weer eigen smartphones op de markt brengen. Eerder dit jaar bevestigde Nokia reeds dit ook echt te gaan doen.

Nokia C1 concept-render
Nokia C1 concept-render

Naar verluidt zal Nokia op de smartphone-markt terugkeren met de Nokia C1, een Android-smartphone met een 5-inch of 5,5-inch Full HD-display. Het wordt dan Nokia's tweede Android-apparaat, na de Nokia N1-tablet. Het toestel, waarvan de eerste renders op internet uitlekte, beschikt verder waarschijnlijk over een een 8-megapixel of 13-megapixel hoofdcamera en een 5-megapixel frontcamera. Daarnaast zou je de keuze hebben uit varianten met 2GB RAM/32GB geheugen en 3GB RAM/64GB geheugen. Tot slot gaat het gerucht dat de Nokia C1 in geselecteerde ook met Windows in plaats van met Android beschikbaar komt.

De verwachting is dat de Nokia C1 in het najaar van 2016 officieel wordt aangekondigd. Het toestel moet overigens niet verward met de Nokia C1-00, een instaptelefoon uit 2010.

NokiaPowerUser