Interessant:

Microsoft trekt stekker uit Nokia X

nieuws 18 juli 2014 om 09:52

Slechts zes maanden na de lancering trekt Microsoft alweer de stekker uit de Nokia X Android-smartphone-serie. Microsoft gaat de Nokia X-toestellen omzetten naar Lumia-telefoons met het Windows Phone-besturingssysteem.

Microsoft nam in september 2013 Nokia over voor een bedrag van ongeveer 5,5 miljard euro. Het was dan ook een verrassing dat Nokia in februari 2014 de Nokia X-serie (bestaande uit de X, X+ en XL), instap-smartphones waarop Android-apps zijn te draaien, presenteerde. Vorig maand werd daar zelfs nog de Nokia X2 Dual Sim aan toegevoegd. 

De nieuwe Microsoft-topman Satya Nadella heeft nu echter besloten dat Nokia en Microsoft in de toekomst niet meer concurrerende Android-apps zullen ondersteunen en zich in plaats daarvan volledig zullen focussen op Microsofts eigen Windows Phone-besturingssysteem. Sommige Nokia X-producten zullen worden getransformeerd tot Lumia-producten met Windows Phone.

Nadella maakte verder bekend dat Microsoft flink moet organiseren: er zullen maar liefst 18.000 werknemers moeten vertrekken. Bij Nokia zullen de meeste ontslagen vallen: daar moeten 12.500 mensen van de totale 18.000 vertrekken.

Nokia X
Nokia X

Microsoft