Interessant:

Microsoft neemt afscheid van Nokia-merknaam

nieuws 22 oktober 2014 om 10:17

Microsoft neemt afscheid van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem. De toestellen gaan de naam 'Microsoft Lumia' in plaats van 'Nokia Lumia' dragen.

Microsoft nam in september 2013 de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro. In april dat jaar was deze acquisitie afgerond en nu gaat de transitie van de merknaam 'Nokia Lumia' naar 'Microsoft Lumia' geleidelijk aan plaatsvinden.

Microsoft stuurde bezoekers van de Nokia-website inmiddels al door naar de nieuwe Microsoft Mobile-website. Tevens werden Windows Phone-apps in de Windows Store, die zijn ontwikkeld door Nokia, hernoemd. In plaats van 'Nokia' kwam meestal 'Lumia'. Nokia Frankrijk heeft op haar Facebook reeds aangekondigd dat zij binnenkort verandert in 'Nokia Lumia'. Verder is Microsoft mogelijk van plan om de naam van "Windows Phone" te veranderen in simpelweg "Windows", omdat dit marketingtechnisch interessanter zou zijn.

Microsoft trok al eerder de stekker uit Nokia-toestellen zonder haar Windows Phone-besturingssysteem, zoals de Nokia X- en Nokia Asha-series.

Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 930

Windows Central