Interessant:

Draw Something: de zoveelste gehypte iPhone / Android game

nieuws 14 maart 2012 om 08:49

Na de (overdreven) hypes voor Angry Birds en WordFeud wordt de laatste weken in de Nederlandse media weer een nieuwe game onevenredig veel gehypt: het betreft Draw Something, een mobiele variant op Pictionary.

Eens in de zoveel maanden is het blijkbaar tijd om een nieuwe mobiele (iPhone / Android)-game te hypen. Na onder meer Angry Birds en WordFeud is de eer nu aan het spelletje Draw Something van ontwikkelaar OMGPOP om gehypt te worden - en PortableGear doet met dit artikel lekker hypocriet net zo hard mee aan de hype.

Draw Something is niet meer dan Pictionary voor je iPhone, iPad of Android smartphone / tablet, dat je online tegen anderen kan spelen. En speler tekent, de andere raadt wat de afbeelding is. Je kan vrienden op Facebook of Twitter uitnodigen en je krijgt push-notificaties wanneer het jouw beurt is om te tekenen of om een woord te raden. Al met al vermakelijk, maar weinig om de overdreven hype te rechtvaardigen.

Draw Something werkt vanaf iOS 3.0 of hoger en is voor 0,79 te downloaden in de iTunes App Store. De Android-versie draait vanaf Android 1.5 en kost 0,74 in Google Play. Het spel is vooralsnog alleen in het Engels te spelen, waardoor je soms ook onbekende woorden krijgt voorgeschoteld. Een Nederlandse versie volgt mogelijk later.

Draw Something voor iPhone/iPad
Draw Something voor iPhone/iPad