Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSiOS 4
Opslag32 GB
Scherm9,7" (132 ppi)
Camera1,0 megapixel
Foto Apple iPad 2 1 Foto Apple iPad 2 2 Foto Apple iPad 2 3 Foto Apple iPad 2 4 Foto Apple iPad 2 5 Foto Apple iPad 2 6 Foto Apple iPad 2 7 Foto Apple iPad 2 8 Foto Apple iPad 2 9 Foto Apple iPad 2 10 Foto Apple iPad 2 11 Foto Apple iPad 2 12 Foto Apple iPad 2 13 Foto Apple iPad 2 14 Foto Apple iPad 2 15 Foto Apple iPad 2 16 Foto Apple iPad 2 17 Foto Apple iPad 2 18 Foto Apple iPad 2 19 Foto Apple iPad 2 20 Foto Apple iPad 2 21 Foto Apple iPad 2 22 Foto Apple iPad 2 23 Foto Apple iPad 2 24

Inleiding

De Apple iPad 2 (of iPad2) is, zoals de naam al aangeeft, de opvolger van de populaire originele iPad. Belangrijkste vernieuwingen zijn het dunnere formaat (9 mm) en lichtere gewicht (601 gram), de snellere processor, de toevoeging van een camera aan de voor- en achterzijde en het vernieuwde iOS 4.3-besturingssysteem. Het display is met 9,7-inch even groot gebleven. Daarnaast is (de optioneel verkrijgbare) iPad 2 Smart Cover uitgerust met een soort automatische 'ruitenwisser': een electronisch snufje dat het scherm automatisch reinigt wanneer je de tablet opbergt. De iPad 2 is beschikbaar in een witte of een zwarte uitvoering en Apple belooft een 10-urige accuduur. In maart 2012 volgde de iPad 3 (met een Full HD-videorecorder en iOS 5.1) en in oktober 2012 de iPad 4(met iOS 6).

iOS 4.3

De iPad 2 draait bij levering op iOS 4.3 en maakt, aansluitend hierbij, gebruik van het vernieuwde iTunes 10.2. iOS 4.3 biedt een verbeterde Safari-browser en geeft je de keuze om de schuiftoets aan de zijkant van de iPad 2 te gebruiken om het scherm mee te locken of om het geluid mee uit- of aan te zetten. Verder is in iOS 4.3 de mogelijkheid om je iPhone 4 als WiFi-hotspot ("Personal Hotspot") te gebruiken (en daar weer je iPad 2 aan te koppelen) toegevoegd en is de AirPlay-functionaliteit verder uitgebreid, waardoor meer content eenvoudiger via Apple TV is te streamen. Een andere nieuwe toevoeging is daarnaast iTunes Home Sharing. Met deze functionaliteit kan je via je WiFi-netwerk vanaf je PC of Mac door je hele huis (op je iPad 1, iPhone of iPod touch) muziek of video's uit je iTunes-bibliotheek afspelen.

Connectiviteit: FaceTime-webcam

Net als de eerste iPad is de iPad 2 verkrijgbaar met enkel WiFi-ondersteuning of met WiFi + 3G-ondersteuning. Evenals bij de iPad 1 kunnen voor 3G-ondersteuning alleen microSIM-kaarten in de iPad 2. Bluetooth 2.1 is eveneens standaard. Via de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten en aGPS en het ingebouwde digitale kompas helpen je positie bepalen op Google Maps. Een belangrijke nieuwe toevoeging is echter de VGA-camera aan de voorzijde en de FaceTime-applicatie, zodat je nu met andere FaceTime-gebruikers kan videochatten. De webcam is ook compatibel met Skype. Uiteraard is de iPad 2 hiertoe ook voorzien van een ingebouwde microfoon en speaker. Photo Booth, waarmee je de frontcam kan gebruiken om snel (maar mindere kwaliteit) foto's of filmpjes (van jezelf) te maken, wordt ook ondersteund. Met Photo Booth kan je je foto ook een (eenvoudig) bijzonder effect meegeven. Met een optionele VGA- en HDMI-adaptor is de iPad 2 op een HD-televisie of HD-scherm aan te sluiten. Een USB-aansluiting ontbreekt nog altijd.

Processor

Waar de eerste iPad was voorzien van een single-core 1GHz Apple A4-processor, biedt de iPad 2 een verbeterde 1GHz dual-core Apple A5-processor. Dankzij deze processor met dubbele kernen verloopt multitasking op de iPad 2 nog soepeler dan op het originele model.

Camera

De iPad 2 heeft niet alleen een VGA-(web)camera aan de voorzijde, ook aan de achterzijde is nu een camera toegevoegd. De camera beschikt over 5x digitale zoom en naast foto's kan je er ook video's in HD (720p)-kwaliteit mee nemen. De belichting is deels in te stellen door een tab op het touchscreen. Middels WiFi en aGPS zijn foto's en video's eenvoudig te geotaggen, zodat je altijd weet waar je hebt genomen.

Geheugen

Evenals de eerste iPad is de iPad 2 verkrijgbaar met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Dit geldt zowel voor de WiFi-only editie als voor de WiFi + 3G-uitvoering. Het geheugen is niet verder uitbreidbaar.

Apps

Naast de al genoemde FaceTime- en Phone Booth-apps komt de iPad 2 met andere voorgeinstalleerde applicaties, waarvan de meeste al bekend zijn van de originele iPad. Denk aan Mail, Safari, iBooks, iTunes, Maps, YouTube, Notes, Calender en Contacts. Handige apps zijn verder "Find My iPad" (om je kwijtgeraakte iPad terug te vinden via Google Maps) en "Game Center" (om online op je iPad te gamen). Daarnaast zijn in de Apple App Store vele duizenden andere applicaties te downloaden.

Verder lezen... 

- iPad 4 vs. iPad 2-3: verschil (specs) - iPad 2 versus iPad 1: verschil (specs) - New iPad 3 versus iPad 2: verschil (specs) - iPad 2 versus Samsung Galaxy Tab 10.1 (specs) - iOS 4.3: wat is nieuw - iPad 3 review

Apparaat & afmetingen

De Apple iPad 2 weegt 601 gram. De afmetingen bedragen 24,1 x 18,6 x 0,9 centimeter. De Apple iPad 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Apple iPad 2 draait op een 1 GHz Apple A5 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 512 MB. De maximale resolutie van het 9,7\"-IPS-scherm is 1024 x 768 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de iPad 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Apple iPad 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Apple iPad 2 draait op iOS 4. iOS is de mobiele afgeleide van Apple's Mac OS X-besturingssysteem. iOS 4 werd in 2010 geintroduceerd op de iPhone 4. Nieuw ten opzichte van iOS 3 is onder meer de ondersteuning van multitasking, een filemanager waarmee je je applicaties in folders kan opdelen, Apple's nieuwe iAd mobiele advertentieplatform en de iBooks-app voor het lezen van e-books. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor iOS 4 vind je in de Apple App Store.

Prijzen en beoordelingen Apple iPad 2

Van de Apple iPad 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple iPad 2 is door 11bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,6. Lees in het Apple iPad 2 testoverzicht de testen

Specificaties Apple iPad 2

Algemeen
ProductApple iPad 2
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht601 gram
Afmetingen241,0 x 186,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen6.944 mAh
Besturingssysteem
OSiOS 4
CPU/Geheugen
ProcessorApple A5
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm9,7" (132 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingUSB