Interessant:

Zynga schrijft 95 miljoen dollar af op Draw Something

nieuws 8 oktober 2012 om 10:53

Spelletjesfabrikant Zynga schrijft 95 miljoen dollar (ruim 73 miljoen euro) af op OMGPOP, de fabrikant van het spel Draw Something, dat het afgelopen maart voor ruim 200 miljoen dollar (meer dan 150 miljoen euro) kocht.

Draw Something - een mobiele variant van Pictionary - was aanvankelijk een enorme hit, maar de populariteit was na enkele maanden al snel tanende. Gamedeveloper Zynga - vooral bekend van Farmville - had voor die tijd de developer van Draw Something, OMGPOP, echter al voor ruim 200 miljoen dollar (meer dan 150 miljoen euro) opgekocht.

De koop blijkt een enorme miskoop: in het derde kwartaal van 2012 heeft Zynga een omzet tussen de 300 en 305 miljoen dollar - en een verlies tussen de 95 en 105 miljoen dollar. Een groot deel van het verlies is te wijten aan de koop van OMGPOP: Zynga gaat tussen 85 en 95 miljoen op OMGPOP afschrijven.

Zynga CEO en oprichter Marcus Pincus zei dat het derde kwartaal van 2012 "lastig was en niet naar tevredenheid". Verder vertelde hij dat er voor het vierde kwartaal kostenbesparing in de planning staat. Darnaast gaat Zynga zich nog meer focussen op de mobiele industrie. Zygna wil zich vooral richten op pokerspellen (waarmee het met Zynga Poker al marktleider is) en player-vs-player games als Mafia Wars.

Boy Genius Report