Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSiOS 5
Opslag MB
Scherm3,5" (330 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Apple iPhone 4S 1 Foto Apple iPhone 4S 2 Foto Apple iPhone 4S 3 Foto Apple iPhone 4S 4 Foto Apple iPhone 4S 5 Foto Apple iPhone 4S 6 Foto Apple iPhone 4S 7 Foto Apple iPhone 4S 8 Foto Apple iPhone 4S 9

Inleiding

De iPhone 4S is een verbeterde uitvoering van de iPhone 4 en is in oktober 2011 aan pers en publiek getoond. Meest opvallende verbeteringen zijn de krachtigere processor, de betere cameramogelijkheden, de spraakondersteuning via Siri virtual assistent en de standaard ondersteuning van iOS 5 en iCloud. De roestvrijstalen rand met twee antennes van de iPhone 4 is verbeterd door twee autonome antennes (voor verzending en ontvangst) te integreren; het zogenaamde antenneprobleem van het vorige model moet hiermee voorgoed de wereld uit zijn. Het 3,5-inch Retina-display is ongewijzigd en ook de connectiviteit (WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail, VGA-webcam) is vrijwel hetzelfde gebleven, hoewel de 4S wel de eerste iPhone met Bluetooth 4.0-ondersteuning is en de downloadsnelheid is verdubbeld dankzij support van HSDPA+ met maximaal 14,4 Mbps. In september 2012 volgde de (4-inch) iPhone 5, die op zijn beurt in 2013 weer is opgevolgd door de iPhone 5S.

Dual-core Apple A5-processor

De iPhone 4S beschikt (net als de iPad 2) over een dual-core Apple A5-processor, waar de iPhone 4 voorzien was van een single-core Apple A4-processor. Volgens Apple is de A5-chip twee keer zo snel als de A4-chip en biedt hij tot 7 keer snellere grafische prestaties. De nieuwe chip zou ook de accuduur ten goede komen: Apple belooft een gesprekstijd tot 8 uur bij 3G.

8-megapixel camera met 1080p Full HD-videorecorder

Ook de camera van de iPhone 4S is met 8 megapixel, een groter f/2.4-diafragma en 1080p HD video-opname een flinke sprong vooruit ten opzichte van de 5-megapixel camera (met 720p HD-videorecorder) van de iPhone 4. De camera is nog altijd voorzien van autofocus, een LED-flitser, gezichtsherkenning (alleen voor foto's), videostabilisatie, en 'tap-to-focus'-functionaliteit (focussen met je vinger via het touchscreen). Tevens is het mogelijk om met de VGA-frontcamera eenvoudige foto's en video's op te nemen. Foto's en video's zijn (met dank aan GPS-ondersteuning) ook eenvoudig te geotaggen, zodat je altijd weet waar je hebt genomen. Verder is de Camera-app op de iPhone 4S veel sneller en kun je twee keer zo snel de volgende foto maken. Nieuwe functies in de apps 'Camera' en 'Foto's' houden in dat je vanuit een vergrendeld scherm direct toegang hebt tot de camera en dat je met de volumetoets ook snel een foto kunt nemen.

Siri virtual assitent

Nieuw is op de iPhone 4S de Siri virtual assistant, een spraakgestuurde interface voor je iPhone. Door op de homeknop enige tijd in te drukken activeer je de microfoon en kan je met je stem tekst invoeren om bijvoorbeeld het weer te checken of op het web te zoeken. Siri helpt je om via spraakcommando's te bellen, sms'jes en e-mails te versturen, afspraken en herinneringen te plannen, aantekeningen te maken, te zoeken op het internet, bedrijven in de buurt te zoeken, de weg te vinden, enzovoort. Je kunt (dankzij integratie met zoekmachine Wolfram Alpha en Wikipedia) ook informatie vragen, feiten achterhalen en zelfs ingewikkelde berekeningen uitvoeren door gewoon een vraag te stellen. Let op: de de Siri-dienst is (in eerste instantie) alleen beschikbaar in het Engels, Frans of Duits

iOS 5 en iCloud

De iPhone 4S is het eerste iPhone-model dat standaard wordt geleverd met iOS 5. Nieuwe functionaliteiten in iOS 5 zijn onder meer een ingebouwde Twitter-functie en iMessage (een concurrent voor WhatsApp). Je kunt je foto's rechtstreeks vanuit de 'Foto's'-app op Twitter plaatsen en foto's via iMessage naar personen of groepen sturen. Daarnaast ondersteunt iOS 5 Apple's nieuwe cloudservice: iCloud (dat MobileMe vervangt). Deze (gratis) cloudservice biedt 5GB online opslagruimte voor onder meer je mails en documenten en zorgt voor een vlekkeloze bestandsoverdracht tussen iPhone, iPad en Mac of PC. Overigens ontbreekt ook in iOS 5 nog altijd Flash-ondersteuning.

Connectiviteit & geheugen

De connectiviteit van de iPhone 4S is vrijwel hetzelfde als van de iPhone 4. Het toestel ondersteunt onder meer 3G/HSDPA, WiFi en beschikt over een VGA-webcam. Via de FaceTime-app kan je chatten met andere FaceTime-gebruikers. Nieuw is de ondersteuning van Bluetooth 4.0; de iPhone 4 was nog voorzien van Bluetooth 2.1. Daarnaast is de 3G-downloadsnelheid van de 4S twee keer zo snel dankzij 14,4 Mbps HSDPA+ ondersteuning; de iPhone 4 moest het doen met 7,2 Mpbs HSDPA. De iPhone 4S maakt net als zijn voorganger gebruik van minder reguliere microSIM-kaarten. De 4S is verkrijgbaar in het zwart of wit en in varianten met 16GB, 32GB of 64GB geheugen (niet uitbreidbaar). Verder lezen:iPhone 5 vs. iPhone 4(S): verschil - iPhone 4S vs. iPhone 4: verschil - iPhone 4S vs. Samsung Galaxy Nexus (specs)

Specificaties

De Apple iPhone 4S is voorzien van een 1 GHz Apple A5 dual-core processor, 512 MB RAM en 16 GB intern opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. De capaciteit van de accu bedraagt 1.420 mAh. Met de iPhone 4S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Apple iPhone 4S is uitgerust met een Retina IPS-scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. Het Retina IPS-display is oorspronkelijk ontwikkeld voor de iPhone 4 in 2010. Later volgde het Retina HD IPS-display met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels. Het scherm van de Apple iPhone 4S is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Apple iPhone 4S is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Apple iPhone 4S draait op iOS 5. iOS is de mobiele afgeleide van Apple's Mac OS X-besturingssysteem. Nieuwe toevoegingen in iOS 5 zijn onder meer een notificatiecenter, een geintegreerde Twitter-toepassingen, iMessage (waarmee je gratis berichten kan uitwisselen) en de ondersteuning van Apple's iCloud-service. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor iOS 5 vind je in de Apple App Store.

Prijzen en beoordelingen Apple iPhone 4S

Van de Apple iPhone 4S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple iPhone 4S is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Apple iPhone 4S testoverzicht de testen

Specificaties Apple iPhone 4S

Algemeen
ProductApple iPhone 4S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht137 gram
Afmetingen115,0 x 59,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.420 mAh
Besturingssysteem
OSiOS 5
CPU/Geheugen
ProcessorApple A5
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm3,5" (330 ppi)
Resolutie960 x 640px
SchermsoortRetina IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingmicroUSB