Interessant:

60 procent smartphone-gamers is vrouw

nieuws 5 oktober 2012 om 08:41

Uit onderzoek van onderzoeksbureau EEDAR onder 2.491 smartphone-gamers tussen de 15 en 64 jaar blijkt dat 60 procent vrouw is.

De vrouwelijke smartphone-gamers spelen vooral sociale multiplayer-spelletjes, zoals WordFeud en Draw Something. 63 procent van de vrouwelijke mobiele gamers zegt deze multiplayer-games te spelen, tegenover 52 procent van de mannen. Vrouwen hebben daarnaast ook steeds grotere invloed op welke games in de huiskamer gespeeld worden. Dat zou komen omdat zij eerder multiplayer-games spelen en sneller Facebook-uitnodigingen voor een game accepteren.

In 2002 - de tijd van PC- en console-games - was 72 procent van de gamers mannelijk. Nu, met de smartphone-games erbij - is 53 procent van de gamers mannelijk en 47 procent van de gamers vrouwelijk. In 2006 bleek ook al uit onderzoek dat er meer vrouwelijke dan mannelijke mobiele gamers zijn.

"Het onderzoek toont aan dat vrouwelijke smartphone-gamers belangrijker zijn dan ooit tevoren", aldus EEDAR, "het verandert het gezicht van de game-industrie".

Digital Trends