Interessant:

Zynga in financieel zwaar weer

nieuws 11 oktober 2012 om 11:45

Zynga, de Amerikaanse ontwikkelaar van mobiele en online social-games, zit in financieel zwaar weer. Het aandeel kelderde deze week naar een nieuw dieptepunt van $ 2,35 per aandeel.

De koersval van 16 procent was het gevolg van Zynga's eerdere aankondiging dat het in 2012 tussen de 85 en 95 miljoen dollar (tussen de 66 en 73 miljoen euro) gaat afschrijven op OMGPOP. Zynga kocht OMGPOP, de ontwikkelaar van Draw Something, voor 200 miljoen dollar (meer dan 150 miljoen euro) in maart dit jaar. De enorme populariteit van Draw Something was echter snel voorbij nadat Zynga de ontwikkelaar had gekocht en nu weet Zynga niet meer goed wat het met OMGPOP aan moet.

De aankondiging van de afschrijving op OMGPOP in combinatie met de verwachting van analisten dat Zynga het in het vierde kwartaal van 2012 niet beter gaat doen, luidde de koersval van Zynga in. Daarmee lijken niet alleen de hoogtijdagen van Zynga, maar ook van social gaming (waarmee Zynga in 2009 piekte met Facebook-game Farmville) voorbij.

LA Times