Interessant:

Steve Jobs overleden

nieuws 6 oktober 2011 om 09:00

Steve Jobs, de oprichter en voormalig CEO van Apple, is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Apple vandaag bekend gemaakt. Steve Jobs was al geruime tijd ernstig ziek.

Op de website van Apple is het volgende te lezen: "Apple heeft een visionair en creatief genie verloren, en de wereld een geweldig mens. Degenen onder ons die het genoegen hebben gehad om Steve te kennen en met hem te werken hebben een goede vriend verloren en een inspirerende mentor. Steve laat een bedrijf achter dat alleen hij heeft kunnen opbouwen, en zijn geest zal altijd bepalend blijven voor Apple."

Steve Jobs richtte in 1976, samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne, Apple op. In 1985 verliet hij het bedrijf en had hij succes bij de bedrijven NeXT en Pixar. In 1996 keerde Jobs terug bij het kwakkelende Apple, dat hij uit het slop trok met innovatieve producten als de iMac, de iPod, de iPhone en de iPad.

Het overlijden van Jobs komt niet geheel onverwacht: hij had al lange tijd problemen met zijn gezondheid en leed aan een zeldzame vorm van alvleesklierkanker. Eind augustus 2011 trad Jobs daarom reeds terug als Apple-topman; zijn tweede man Tim Cook werd benoemd als opvolger. Cook beleefde deze week zijn eerste grote Apple-presentatie, ook de momenten waarop Jobs altijd schitterde, met de introductie van de iPhone 4S. In een reactie op zijn overlijden noemde de Amerikaanse president Barack Obama Jobs "een van de grootste Amerikaanse vernieuwers".

Apple