Interessant:

Maurice de Hond wil iPad-basisschool

nieuws 28 maart 2012 om 08:23

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft het†initiatief genomen voor de oprichting van zogenaamde 'Steve Jobsscholen': basisscholen waarbij het individuele gebruik van de iPad (of een andere tablet) centraal staat.

Maurice de Hond, die vooral bekend is van zijn opiniepeilingen en bemoeienis met de Deventer moordzaak, is helemaal lyrisch over de iPad†sinds hij gezien heeft hoe makkelijk zijn 3-jarige dochter ermee overweg kan. Hij neemt daarom het†initiatief voor de oprichting van Steve Jobsscholen, waarbij tabletgebruik centraal staat. De scholen zijn vernoemd naar de in oktober 2011 overleden Apple-oprichter Steve Jobs.

Individueel werken is een belangrijk aspect in het plan voor de 'iPad-basisscholen': de leerlingen mogen grotendeels zelf weten waaraan, hoe en waar ze gaan werken. Kinderen mogen in het plan ook thuis werken: ze kunnen dan zelf op een iPad inloggen en werken waaraan ze zin hebben. Volgens De Hond kunnen ouders en leerlingen zo elke week het eigen schoolrooster bepalen.

Daarnaast zouden kinderen - als ze dan toch naar school komen - niet meer in een grote groep in een klaslokaal les krijgen. In plaats daarvan gaan ze met hun iPads in kleine groepjes op een locatie naar keuze in het schoolgebouw zitten, alwaar ze kunnen werken onder de beleiding van coaches.

Het plan van de De Hond is vooralsnog alleen theorie; het nog maar te bezien of iPad-bassischolen er daadwerkelijk ooit zullen komen.

Metro