Interessant:

Samsung Galaxy Nexus komt eind oktober

nieuws 10 oktober 2011 om 10:24

Samsung en Google introduceren eind oktober de Samsung Galaxy Nexus; de introductie stond eigenlijk voor morgen gepland, maar vanwege het overlijden van Steve Jobs is de release verplaatst naar het eind van de maand.

Een Samsung Galaxy Nexus teaser verscheen vorige week op YouTube, waarin Samsung liet weten dat er 'Something BIG' ophanden was. Het toestel (dat ook bekend is als de Google Nexus Prime) zou morgen gepresenteerd worden, maar wegens het overlijden van Steve Jobs hebben Samsung en Google de introductie uitgesteld tot 27 oktober.

De eerste foto van de Samsung Galaxy Nexus (i9250) lekte reeds uit op internet. Het toestel heeft waarschijnlijk een 4,65-inch super-AMOLED HD-display en is slechts 9 millimeter dik. Daarnaast beschikt de Galaxy Nexus mogelijk over een dual-core 1,5GHz-processor, NFC-ondersteuning en een 8-megapixel camera.

Samsung Galaxy Nexus / Nexus Prime
Samsung Galaxy Nexus / Nexus Prime

De Galaxy Nexus wordt tevens het eerste toestel met het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Google's nieuwe multi-platform Android-editie. Deze Android-versie zal tegelijkertijd met Samsungs nieuwe high-end smartphone worden gepresenteerd. Google heeft officieel nog geen details erover bekendgemaakt, maar de eerste screenshots (zie onder) lekten al uit. Met Android 4.0 ziet waarschijnlijk ook Google+ 2.0 met de nieuwe Google Chords-app (waarin de Messenger- en Conversations-toepassing zijn gecombineerd) het levenslicht.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Naschrift: de Samsung Galaxy Nexus (met Android 4.0 Ice Cream Sandwich) is 19 oktober 2011 officieel aangekondigd.

SammyHub