Interessant:

7-inch of 8-inch iPad mini komt in oktober

nieuws 5 juli 2012 om 13:39

Volgens persbureau Bloomberg wordt de iPad mini - waarover al lange tijd geruchten gaan - aankomende oktober daadwerkelijk geintroduceerd.

Bloomberg weet verder te melden dat iPad mini voorzien zal zijn voor een 7-inch of een 8-inch display en dat de tablet een regulier LCD-display heeft met een resolutie van 1024 x 768 pixels (in plaats van het HD Retina-display van de iPad 3). Eerdere geruchten meldden dat de iPad mini superdun zou worden dankzij het gebruik van een nieuwe schermtechnologie.

Geruchten over de iPad mini doen al sinds oktober 2010 de ronde. De in oktober 2011 overleden Apple-baas Steve Jobs zou echter niets hebben willen weten van een iPad mini. Mogelijk denkt zijn opvolger Tim Cook daar dus anders over.

Het is verder onduidelijk waar Bloomberg de informatie vandaan haalt dat de iPad mini in oktober op de markt komt. Het ooit serieuze persbureau lijkt de laatste tijd vooral met roddels te willen scoren. Uiteraard is PortableGear dan niet te beroerd om deze roddels zeer serieus te nemen...

Naschrift: de iPad mini (7,9-inch) is 23 oktober 2012 officieel geintroduceerd.

iPad mini concept (via Ciccarese Design)
iPad mini concept (via Ciccarese Design)

9to5mac