Interessant:

Steve Jobs: er komt geen iPad mini

nieuws 19 oktober 2010 om 10:24

Apple-baas Steve Jobs wil niets weten van een iPad mini met een 7-inch display; volgens hem moeten tablets een scherm van minimaal 10-inch hebben om goed te functioneren.

"Een tablet van kleiner dan 10-inch is in Apple's opinie niet voldoende om goed functionerende apps voor te ontwikkelen", aldus Jobs. "De resolutie van het display kan wel omhoog, maar dat betekent niets als de gebruiker geen schuurpapier bij de tablet krijgt om zijn vingers zo te schuren dat hij de tablet kan vasthouden".

Ook vindt Jobs het onzin dat een bedrijf tablets in meerdere formaten moet hebben, omdat "software-developers toch geen rekening gaan houden met producten van verschillende groottes, als zij elke keer hun software moeten bijstellen als de schermgrootte weer verandert."

De uithaal van Jobs lijkt duidelijk gericht op de concurrerende (Android-)tablets die bijna allemaal een kleiner display hebben dan de iPad, zoals de Samsung Galaxy Tab (7-inch) en de Dell Streak (5-inch). De geruchten over de iPad mini zijn met Jobs' opmerkingen definitief de kop ingedrukt.

Naschrift: Steve Jobs overleed op 5 oktober 2011; ondanks zijn bewaren is de iPad mini (7,9-inch) is 23 oktober 2012 toch officieel geintroduceerd.

portablegear.nl