Interessant:

Steve Jobs stopt als Apple-topman

nieuws 25 augustus 2011 om 09:36

Steve Jobs treedt af als topman van Apple; dat is geen verrassing, want hij had al jaren te maken met gezondheidsproblemen. Tim Cook, momenteel Apple's tweede man, volgt Steve Jobs op.

Steve Jobs blijft wel lid van de raad van bestuur van Apple. Jobs schrijft in zijn afscheidsbrief "dat hij het altijd als eerste zou laten weten als hij niet meer aan zijn verplichtingen en verwachtingen als CEO van Apple zou kunnen voldoen. Helaas is dat moment nu gekomen". Steve Jobs richtte in 1976, samen met Ronald Wayne en Steve Wozniak, Apple op. De laatste jaren kent het Amerikaanse bedrijf zijn grootste successen met de iPhone en de iPad.

Jobs wijst Tim Cook aan als zijn opvolger. Cook werkt al 13 jaar als tweede man bij Apple en de raad van bestuur ziet het ook in Cook zitten als nieuwe topman.

Apple is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege de vele rechtszaken die het bedrijf tegen Samsung heeft aangespannen omdat het meent dat het Koreaanse bedrijf auteursrechten en patenten van Apple heeft geschonden op de Galaxy-smartphones en -tablets.

Apple