Interessant:

Apple, Google, Adobe en Intel treffen schikking

nieuws 25 april 2014 om 09:44

Apple, Google, Intel en Adobe treffen met hun technici een schikking van 324 miljoen dollar (234 miljoen euro). De bedrijven hadden afspraken gemaakt om elkaars personeel niet weg te kapen en zo de lonen kunstmatig laag te houden.

De rechtszaak werd aangespannen namens meer dan 64.000 technici van de vier bedrijven. Volgens The Wall Street Journal hadden de werknemers een schadevergoeding van 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) euro geeist, dus het uiteindelijke schikkingsbedrag lijkt relatief laag. Met de afspraken wilden de topmannen van de bedrijven ook de vrede tussen hun bedrijven bewaren. Dit was uiteraard in eigen belang: zij vreesden dat veel concurrentie tussen personeel zou leiden tot hoge(re) loonkosten. Verdere financiele details over de schikking zijn niet bekend.

Uit documenten in de rechtszaak bleek dat een Google-recruiter tegen de afspraken in toch ooit een Apple-medewerker had benaderd, waarop toenmalig Apple-topman Steve Jobs weer eens een van zijn bekende woedeuitbarstingen kreeg. Google-topman Eric Schmidt zou hem daarop vervolgens gemaild hebben dat de recruiter zou worden ontslagen.

Het Parool


Gerelateerd nieuws