Interessant:

Maandoverzicht introducties juni 2009

nieuws 1 juli 2009 om 10:30

Vanaf eind mei t/m eind juni 2009 werden er zoveel (high-end) toestellen aangekondigd dat het wel leek alsof het Mobile World Congress nog even overgedaan werd; PortableGear geeft een overzicht.

Samsung
De belangrijkste introducties van Samsung in juni betroffen een nieuwe ladyphone (Allure S), vier nieuwe toestellen in de Omnia-serie en de Samsung Jet, een nieuw topmodel met een vernieuwd interface die werd aangekondigd onder de slogan "Smarter Than A Smartphone".
Samsung Allure S
Samsung Jet
Samsung Omnia II
Samsung B7610 Omnia Pro
Samsung B7320 Omnia Pro
Samsung Omnia LITE
Samsung Pixon 12
Samsung E1107 Crest Solar

Nokia
Nokia kondigde in juni officieel een nieuwe high-end zakelijke smartphone (E72) en het kleine broertje van de Nokia 5800 aan, de 5530 XpressMusic.
Nokia 5530 XpressMusic
Nokia E72
Nokia 3710 fold

HTC Hero, iPhone 3GS, Samsung Jet, Nokia 5530 XpressMusic

Sony Ericsson
Eind mei kondigde Sony Ericsson de nieuwe line-up aan, drie high-end toestellen met allemaal nogal aparte namen (Satio, Aino en Yari). Topmodel is de Satio, een 12 megapixel cameratelefoon met touchscreen. Daarnaast introduceerde het bedrijf in juni twee milieuvriendelijke toestellen onder de GreenHeart-noemer. Verder is opmerkelijk dat Sony Ericsson met de nieuwe telefoons afstapt van Memory Stick Pro-kaarten en de meer standaard microSD-kaarten gaat ondersteunen.
Sony Ericsson Satio
Sony Ericsson Aino
Sony Ericsson Yari
Sony Ericsson Naite
Sony Ericsson C901 GreenHeart
Sony Ericsson T715
Sony Ericsson C903 Hyves en C905 Hyves

Apple
Apple introduceerde begin juni de nieuwe iPhone 3GS, die beschikt over hogere datasnelheden, een camera met videorecord en voice-control. In Nederland is het toestel exclusief bij T-Mobile verkrijgbaar.
Apple iPhone 3GS

HTC
Eind juni toonde HTC een nieuwe Android-smartphone, de Hero. Hierbij werd tevens HTC Sense geintroduceerd, HTC's vernieuwde user interface.
HTC Hero

BlackBerry Tour, Samsung B7610 Omnia Pro, Sony Ericsson Satio

BlackBerry
RIM introduceerde half juni in de VS de BlackBerry Tour, een van de compactste en lichtste BlackBerry's tot dusverre. Dit model is echter nog niet voor Nederland aangekondigd.
BlackBerry Tour 9630

Sonim
Het Amerikaanse Sonim kwam met de XP3 Quest, een nog robuuster model dan de voorgaande XP3 Enduro.
Sonim XP3 Quest

T-Mobile
T-Mobile kondigde in juni de myTouch 3G aan, T-Mobile's variant van de Vodafone HTC Magic. Het is nog niet bekend wanneer T-Mobile Nederland dit model aanbiedt.
T-Mobile myTouch 3G

portablegear.nl