Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.6
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Magic 1 Foto HTC Magic 2 Foto HTC Magic 3 Foto HTC Magic 4 Foto HTC Magic 5 Foto HTC Magic 6

Inleiding

De HTC Magic is de tweede smartphone van HTC, na de T-Mobile HTC G1, die gebruik maakt van het Android besturingssysteem van Google. In tegenstelling tot de G1 beschikt de HTC Magic echter alleen over een touchscreen; het uitschuifbare qwerty-toetsenbord is verdwenen. Uiteraard ondersteunt de HTC Magic alle bekende Google-applicaties (Gmail, Google Maps, YouTube, Android Market). Het toestel heeft een fraaie witte vormgeving met afgeronde hoeken. Ook verder is de HTC Magic een behoorlijk complete telefoon met een 3,2 megapixel camera, HSDPA voor snel internet, WiFi, Bluetooth, GPS en mediaspeler. Omdat Vodafone de HTC Magic exclusief distribueert, staat het toestel ook wel bekend als de Vodafone G2. Tegelijkertijd met de Magic introduceerde HTC de Touch Diamond2 en Touch Pro2, die beide Windows Mobile 6.5 zullen ondersteunen.

Apparaat & afmetingen

De HTC Magic is een touch-telefoon met Android met een gewicht van 119 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,30 x 5,50 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 400 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 420 uur. De HTC Magic is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Bel- & datafuncties

De HTC Magic ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Magic kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Magic kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Magic heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Magic heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC Magic kan je zowel audio (AAC, AAC+:MP3, WMA, WAV, MIDI en OGG) als video (MP4 en .3GP) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HTC Magic heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Magic is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De HTC Magic draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen HTC Magic

Van de HTC Magic staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Magic is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het HTC Magic testoverzicht de testen

Specificaties HTC Magic

Algemeen
ProductHTC Magic
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht119 gram
Afmetingen113,0 x 55,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.6
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB