Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.5
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto T-Mobile myTouch 3G 1 Foto T-Mobile myTouch 3G 2 Foto T-Mobile myTouch 3G 3

Inleiding

De T-Mobile myTouch 3G is T-Mobile's versie van de HTC Magic, die bij Vodafone verkrijgbaar is. De myTouch 3G volgt de T-Mobile G1 op en is T-Mobile's tweede Android-smartphone. In tegenstelling tot de G1 heeft de myTouch 3G geen uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, maar alleen een volledig touchscreen. Net als de vrijwel gelijke HTC Magic beschikt de T-Mobile myTouch 3G over WiFi, een 3,2 megapixel camera en HSDPA. Dankzij het Android-besturingssysteem ondersteunt de T-Mobile myTouch 3G uiteraard ook alle bekende Google-diensten. Denk daarbij aan Google (Voice) Search, Google Maps, Street View, YouTube en Picasa. De T-Mobile myTouch 3G komt in het wit, zwart of 'merlot'-rood.

Apparaat & afmetingen

De T-Mobile myTouch 3G is een Android-smartphone met een gewicht van 119 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,80 x 5,50 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 450 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 420 uur. De T-Mobile myTouch 3G is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en rood.

Bel- & datafuncties

De T-Mobile myTouch 3G ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de myTouch 3G kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de T-Mobile myTouch 3G kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De T-Mobile myTouch 3G heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De myTouch 3G heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de T-Mobile myTouch 3G kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De T-Mobile myTouch 3G heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De T-Mobile myTouch 3G is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De T-Mobile myTouch 3G draait op Android 1.5. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.5 Cupcake is in 2009 uitgekomen en is de eerste volwaardige Android-editie. Vanaf deze editie biedt Android onder meer een verbeterde Bluetooth-support en de mogelijkheid om video's en foto's direct vanaf je |Merk| |Product| te uploaden naar YouTube of Picasa. Let op: Android 1.5 ondersteunt niet de populaire apps Angry Birds en WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen T-Mobile myTouch 3G

Van de T-Mobile myTouch 3G staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De T-Mobile myTouch 3G is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het T-Mobile myTouch 3G testoverzicht de testen

Specificaties T-Mobile myTouch 3G

Algemeen
ProductT-Mobile myTouch 3G
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht119 gram
Afmetingen118,0 x 55,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB