Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,2" (182 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Naite 1 Foto Sony Ericsson Naite 2 Foto Sony Ericsson Naite 3 Foto Sony Ericsson Naite 4 Foto Sony Ericsson Naite 5

Inleiding

De Sony Ericsson Naite is de een van de eerste twee GreenHeart-telefoons van Sony Ericsson. Tegelijkertijd met de Naite werd de C901 GreenHeart geintroduceerd. Beide zijn milieuvriendelijke toestellen, zoals het GreenHeart-label al beloofd. Ze zijn deels gemaakt van gerecycled materiaal en ook op de verpakking is bespaard. Deze is erg klein en de handleiding wordt alleen elektronisch meegeleverd, zodat geen overbodige energie of materiaal gebruikt wordt. De Sony Ericsson Naite is een erg compact model dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook beschikt over een 2 megapixel camera (met videorecording), muziekspeler, FM-radio, 100MB intern geheugen en 3G/HSDPA voor snel internet. Bijzonder is verder dat dit pas het vierde model van Sony Ericsson (na de Satio, Aino en Yari) is dat beschikt over een microSD-slot voor geheugenuitbreiding in plaats van een Memory Stick Micro-slot, zoals in het verleden altijd bij modellen van Sony Ericsson het geval was. De Sony Ericsson Naite is verkrijgbaar in een zilveren of een rode uitvoering. Andere milieuvriendelijke telefoons op de markt zijn de Samsung Blue Earth, Motorola W233 RENEW en Nokia 3110 Evolve.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Naite is een milieuvriendelijke telefoon met een gewicht van 84 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,80 x 4,70 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 250 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 380 uur. De Sony Ericsson Naite is verkrijgbaar in de kleuren zilver en rood.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Naite ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Naite kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Naite kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Naite heeft 100 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Sony Ericsson Naite kan je zowel audio (MP3 en AAC) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Naite is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Sony Ericsson Naite heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Sony Ericsson Naite is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Naite

Van de Sony Ericsson Naite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Naite is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het Sony Ericsson Naite testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Naite

Algemeen
ProductSony Ericsson Naite
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht84 gram
Afmetingen108,0 x 47,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag100 MB + microSD
Scherm
Scherm2,2" (182 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB