Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,4" (167 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Yari 1 Foto Sony Ericsson Yari 2 Foto Sony Ericsson Yari 3 Foto Sony Ericsson Yari 4 Foto Sony Ericsson Yari 5

Inleiding

De Sony Ericsson Yari is een nieuwe gametelefoon van Sony Ericsson, die tegelijkertijd werd aangekondigd met de Sony Ericsson Satio (voorheen Idou) en de Sony Ericsson Aino. Net als de voorgaande Sony Ericsson F305 is de Yari een echte game-telefoon met als belangrijkste focus gesture-controls. Hiermee kan je games via beweging sturen, een bekend principe van de Nintendo Wii. Deze slidertelefoon kan echter verder veel meer dan de F305. Zo beschikt de Yari ook over een 5 megapixel camera om fraaie plaatjes mee te schieten. Tevens krijg je de beschikking over 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel internet en over aGPS om mee te navigeren. Ook support van PlayNow, de multimediastore van Sony Ericsson wordt geboden. De Sony Ericsson Yari is beschikbaar in een witte en in een zwarte uitvoering.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Yari is een gametelefoon met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,00 x 4,80 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 270 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 450 uur. De Sony Ericsson Yari is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Yari ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Yari kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Yari kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Yari heeft 60 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Yari heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Sony Ericsson Yari kan je zowel audio (MP3 en AAC) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Yari is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Sony Ericsson Yari heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Sony Ericsson Yari is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Yari

Van de Sony Ericsson Yari staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Yari is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het Sony Ericsson Yari testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Yari

Algemeen
ProductSony Ericsson Yari
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht115 gram
Afmetingen100,0 x 48,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag60 MB + microSD
Scherm
Scherm2,4" (167 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB